Športové aktuality
2 min. čítania

Nora Jenčušová dosiahla jeden z najkvalitnejších výsledkov slovenských cyklistiek

Nora Jenčušová
Foto
SZC

Slovenská cyklistka Nora Jenčušová obsadila v stredajšej časovke žien do 23 rokov na majstrovstvách Európy v holandskom Emmene 4. miesto. Od pódiového umiestnenia ju delili iba 2,3 sekundy.

Zlato získala Britka Jane Backstedtová, na ktorú Jenčušová stratila 1:35 min. Jenčušová ukázala veľký talent a dosiahla jeden z najlepších výsledkov slovenskej cyklistky na vrcholných podukatiach.

„Chcela som byť do top 10 a top 5 by som už brala za úžasný výsledok. A teraz je z toho štvrté miesto, čo je super výsledok. Isteže som spokojná, no keby to nebolo také tesné na medailu,“ citoval Jenčušovú špecializovaný portál cycling-info.sk. „Trať mi celkom sedela, pretože bola čisto silová a bol aj silný nárazový vietor, s ktorým som nemala až taký veľký problém, hoci na neho nie som zvyknutá. Aj keď cítim únavu z celej sezóny a pred týždňom som šla sedemdňový ´etapák´, išlo sa mi dobre. S trénerkou som to dobre vyladila. Príprava celej sezóny smerovala k tejto časovke, takže som rada, že vyšla. No mrzia ma tie dve sekundy. Keďže v našej kategórii do 23 rokov sú ME nabitejšie ako MS, vedela som, že bude veľká konkurencia.“

Medzi juniormi skončil Matthias Schwarzbacher na 15. priečke. Schwarzbacher zaostal za víťazom Albertom Withenom Philipsenom z Dánska o 1:27 minúty. „S výsledkom som spokojný, od štartu som sa snažil držať konštantný výkon, čo sa mi darilo. Jediný problém mi robili silné nárazy vetra, ktoré ma vždy mierne vyviedli z tempa. Takýto výsledok som nečakal, keďže som bol v uplynulých troch týždňoch dvakrát chorý,“ uviedol Schwarzbacher v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky.

Slovensko reprezentovala medzi juniormi až trojica jazdcov. Dominik Dunár figuroval v cieli na 32. priečke a Samuel Novák obsadil 52. pozíciu. Medzi mužmi do 23 rokov klasifikovali Slováka Filipa Lohinského na 33. mieste. Do cieľa prišiel po problémoch so zadným kolesom s mankom 3:18,26 min na víťaza Aleca Sagaerta z Belgicka.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV