Športové aktuality
1 min. čítania

Slovenské triatlonistky v SP bojujú o OH: Michaličková ôsma v Brasílii, Kuriačková deviata v Čcheng-tu

Zuzana Michaličková na fotografii z júnových Európskych hier v Krakove.
Foto
SOŠV/Samuel Galica

Tri slovenské tratlonistky bojujú o postup na olympijské hry 2024 v Paríži. Cez víkend sa dve prebojovali do prvej desiatky na podujatiach Svetového pohára v olympijskom triatlone. Zuzana Michaličková skončila v Brasílii ôsma a Ivana Kuriačková v čínskom Čcheng-tu deviata.

V pondelok vydanom tzv. olympijskom rebríčku je Michaličková na 68. mieste neredukovaného poradia (na OH môžu ísť maximálne tri pretekárky z jednej krajiny, pokiaľ sú v prvej tridsiatke rebríčka), Ivana Kuriačková na 83. mieste a tretia z našich Romana Gajdošová, ktorá v tejto sezóne už tiež má na konte v pretekoch SP umiestenie v top 10, na 87. mieste.

Podľa slov prezidenta Slovenskej triatlonovej únie Jozefa Juráška je po redukcii poradia Michaličková aktuálne na hranici postupu na OH. Samozrejme, body sa budú zbierať aj na ďalších podujatiach.

Výsledky víkendových pretekov SP žien v olympijskom triatlone (kategória elite) - Brasília: 1. Bettová (Tal.) 2:00:05 h, 2. Zaferesová (USA) +10 s, 3. Tapiaová Vidalová (Mex.) +22,... 8. Zuzana MICHALIČKOVÁ +1:30 min (SR), Čcheng-tu: 1. Seregniová (Tal.) 1:56:51 min, 2. Michelová (Bel.) +26 s, 3. Zaneová (Tal.) +47,... 9. Ivana KURIAČKOVÁ +2:21 min, 24. Romana GAJDOŠOVÁ (obe SR) +7:48.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV