Športové aktuality
2 min. čítania

Jozef Bošanský vyhral SP i parížsku predolympijskú generálku

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Jozef Bošanský sa raduje po triumfe v Paríži.
Foto
World Archery

Po triumfe na Európskych hrách v Krakove a víťazstve v pretekoch Svetového pohára v Antalyi potvrdil Jozef Bošanský výbornú formu aj na ďalšom podujatí elitného lukostreleckého seriálu v Paríži. Na priestranstve pred jednou z ikonických stavieb francúzskej metropoly Invalidovňou bol najlepší v kladkovom luku a pripísal si druhý triumf vo Svetovom pohári v kariére.

Preteky Svetového pohára v lukostreľbe v Paríži sa začali na štadióne Charléty, na ktorom sa konajú aj mítingy atletickej Diamantovej ligy. Rozhodujúce boje o medaily sa konali pri Invalidovni, keďže preteky boli aj testom pred budúcoročnými olympijskými hrami. Lukostrelecké súťaže sa na OH budú konať práve v srdci Paríža. Kladkový luk nie je olympijská disciplína, v Paríži sa bude bojovať len v olympijskom luku.

Jozef Bošanský prežíva skvelý rok. V sobotu v semifinále kladkového luku zdolal Jeana Pizarra z Portorika 146:143. Vo finále si poradil s Miguelom Becerrom z Mexika. Štyridsaťsedemročný lukostrelec síce nevstúpil do finále najlepšie, po dvoch endoch prehrával o dva body, v treťom sa mu podarilo vyrovnať a vo štvrtom išiel do dvojbodového vedenia, ktoré si udržal až do záveru a vyhral 148:146.

„Milujem lukostreľbu, preto strieľam aj v mojom veku. Bavím sa lukostreľbou. Víťazstvá sú len bonusy navyše, rovnako ako finančné odmeny a sláva. Som členom jednej veľkej lukostreleckej rodiny,“ povedal Jozef Bošanský po víťazstve v Paríži.

Slovenský lukostrelec už po triumfe v Antalyi mal istotu účasti vo finále Svetového pohára v mexickom Hermosille, ktoré je na programe 9. a 10. septembra. Do Mexika teraz pocestuje ako najväčší favorit.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV