Športové aktuality
2 min. čítania

VIDEO: Traja skvelí športovci oslavujú 40. narodeniny

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Veronika Vadovičová, Matej Tóth a Ladislav Škantár krátko po sebe oslávili 40. narodeniny.

Dvaja slovenskí olympijskí víťazi z Ria de Janeira 2016 Matej Tóth a Ladislav Škantár oslavujú v týchto dňoch 40. narodeniny. Rovnaké životné jubileum si pripomenula aj paralympijská šampiónka Veronika Vadovičová.

Olympijský víťaz v chôdzi na 50 km z OH 2016 Matej Tóth sa štyridsiatky dožil v piatok 10. februára. Rodák z Nitry je dnes riaditeľ Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, v ktorom v minulosti pôsobil ako úspešný atlét. Počas kariéry dosiahol viacero výborných výsledkov, okrem zlata z OH 2016 sa medzi nimi vynímajú titul majstra sveta v chôdzi na 50 km a strieborné medaily z európskych šampionátov 2014 a 2018. V roku 2016 sa stal slovenským Športovcom roka. Bývalý niekoľkoročný predseda komisie športovcov SOŠV sa aj dnes angažuje v olympijskom hnutí, je členom výkonného výboru Slovenského olympijského a športového výboru.

 

Bývalý úspešný vodný slalomár Ladislav Škantár oslávi štyridsiatku v sobotu 11. februára. Rodák z Kežmarku žal úspechy na divokej vode spolu s bratrancom Petrom v disciplíne C2. Popri olympijskom zlate z Ria de Janeiro získali na vrcholných podujatiach (MS, ME, ME do 23 rokov) ďalších jedenásť zlatých medailí v C2 a 3xC2. Na týchto šampionátoch vybojovali dokopy 28 cenných kovov. Aj Ladislav Škantár zostal po kariére pri športe, pracuje v Športovom centre polície.

 

Veronika Vadovičová, štvornásobná paralympijská víťazka, sa narodila 9. februára 1983 v Trnave. Prvá profesionálna športovkyňa z radov slovenských paralympionikov pôsobí v Športovom centre polície. Je aj viacnásobnou majsterkou sveta a Európy, držiteľkou niekoľkých svetových rekordov.

Slovenský olympijský a športový výbor jubilantom blahoželá a želá im veľa ďalších úspechov v ich životoch.

Podujatia a športovci
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV