Športové aktuality
2 min. čítania

Pecsuková so Sidovou tesne za pódiom v K2 na 500 m na MS do 23 rokov

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Katarína Pecsuková, Bianka Sidová.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Dvojkajak Katarína Pecsuková, Bianka Sidová obsadil na majstrovstvách sveta do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike v talianskom Auronze 4. miesto v pretekoch na 500 m. Pecsuková so Sidovou pred dvoma týždňami bojovali v A-finále K2 žien na 500 m na Európskych hrách v Krakove.

Pecsuková so Sidovou zaostali za bronzom, ktorý získali Srbky Anastazija Bajuková s Dunjou Stanojevovou o 4 desatiny sekundy. Zlato si vybojovali Maďarky Reka Kisková s Jankou Kissovou. Pecsuková so Sidovou predviedli aj v Taliansku, že patria k nastujúcej generácii slovenskej rýchlostnej kanoistiky.

V K2 junioriek na 500 m obsadili Romana Švecová s Hanou Gavorovou 9. pozíciu. Chlapčenský juniorský dvojkajak Ľudovít Tóth, Dominik Doktorík finišoval na 5. priečke. V C2 mužov do 23 rokov na 23 rokov boli vo finále Eduard Strýček s Petrom Kizekom a napokon obsadili 8. miesto.

Na päťstometrovej trati sa do finále dostali aj štvorkajak juniorov Máte Marsal, Maximilián Szabo, Máte Lepi, Martin Bábik (6. miesto), štvorkajak žien do 23 rokov Katarína Pecsuková, Réka Bugár, Bianka Sidová, Dagmar Čulenová (8. pozícia).

Na kilometri skončil najvyššie dvojkajak mužov do 23 rokov Tomáš Holka, Daniel Rybanský, ktorí skončili na 4. pozícii. V C2 do 23 rokov boli Eduard Strýček s Petrom Kizekom šiesti. Juniorský dvojkajak Ľudovít Tóth, Dominik Doktorík obsadil 5. miesto.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV