Športové aktuality
Courchevel/Méribel
2 min. čítania

V slalome na MS Vlhová piata, šampiónkou senzačne St. Germainová

Petra Vlhová v cieli slalomu na MS.
Foto
TASR/Martin Baumann

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v slalome na MS vo francúzskom Courcheveli/Méribeli na piatom mieste. Za senzačnou víťazkou Laurence St. Germainovou z Kanady, v pretekoch Svetového pohára nikdy nestála na pódiu, zaostala v sobotu o 85 stotín sekundy. Američanka Mikaela Shiffrinová neudržala vedenie po 1. kole a obsadila napokon druhé miesto (+0,57). V slalome získala medailu z MS už rekordný šiesty raz, spolu má v zbierke 14 cenných kovov (7-4-3). Bronz si vybojovala Nemka Lena Dürrová (+0,69).

Vlhová, ktorá v slalome obhajovala striebro z Cortiny 2021, tak odchádza z Francúzska bez medaily. Vo štvrtkovom obrovskom slalome skončila siedma. V zbierke má naďalej šesť cenných kovov z MS (1-4-1). Piata priečka jej patrila už po 1. kole, po ktorom strácala na Shiffrinovú 99 stotín sekundy.

"Za Petru mi je ľúto, že nemohla byť v najlepšej forme. Všetci videli, že na tom nebola tak dobre ako zvyčajne. Pokiaľ nie je telo v najlepšej forme, sú problémy aj so psychikou," uviedol po pretekoch Vlhovej tréner Mauro Pini, podľa ktorého stratila jeho zverenkyňa energiu v záverečnej časti: "Dala do toho všetko. Možno štyridsať sekúnd mala dobrú jazdu a potom stratila energiu. To nie je o technike, to je len o tom, že Petra stráca pred záverečnými bránkami energiu.“

Pripomenul, že Vlhovej výkony sú kvalitné. V tejto sezóne bola v slalome a "obráku" len raz mimo najlepšej desiatky a v celkovom hodnotení jej patrí druhé miesto za Shiffrinovou.

Výsledky slalomu žien na MS: 1. St. Germainová (Kan.) 1:43,15 min, 2. Shiffrinová (USA) +0,57 s, 3. Dürrová (Nem.) +0,69, 4. Fürstová Holtmannová (Nór.) +0,71, 5. Petra VLHOVÁ (SR) +0,85, 6. Daniothová (Švaj.) +0,97, ... Petra HROMCOVÁ (SR) v 1. kole 60., v druhom pre chorobu neštartovala.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV