Športové aktuality
2 min. čítania

Viktória Reichová a SPF uzavreli spor súdnym zmierom

(pp, TASR)

Spor medzi akvabelou Viktóriou Reichovou a Slovenskou plaveckou federáciou (SPF) sa po vyše štyroch rokoch skončil súdnym zmierom. Strany po viacerých rokovaniach uzatvorili v stredu Dohodu o urovnaní, v rámci ktorej došlo k uzatvoreniu všetkých sporných vecí, ako aj  k dohode o návrhu na zmier.

Tento návrh na zmier bude podľa tlačovej správy advokátskej kancelárie GARANT PARTNER legal, s. r. o., schválený súdom. Na základe dohody oboch strán sa podrobnosti uzatvorenej dohody o urovnaní nebudú zverejňovať.

„Považujem uzavretie dohody o urovnaní medzi oboma stranami za vianočný darček plaveckým športom. Zároveň chcem vysloviť želanie, aby sme už v SPF nikdy nemuseli riešiť podobné spory, ale venovali sa len odborným témam, ktoré budú prospešné pre našich športovcov. Moje poďakovanie patrí Viktórii, že vydržala pri svojom milovanom športe napriek viacerým prekážkam zo strany SPF, ale aj právnym zástupcom oboch zúčastnených strán za korektné jednanie smerujúce k vytúženému zmieru. Verím, že sa umelecké plávanie týmto nadýchlo k novým  úspešným sezónam,“ povedal prezident SPF Ivan Šulek.

Spor medzi SPF a Reichovou sa vliekol už niekoľko rokov a vyvrcholil podaním na Športový arbitrážny súd do švajčiarskeho Lausanne. Napriek podanej žalobe obe strany stále hľadali cestu k dohode prostredníctvom rokovaní svojich právnych zástupcov.

Federácia v minulosti pozastavila akvabele štatút reprezentanta a zakázala jej súťažiť za Slovensko na medzinárodných súťažiach. Podľa Športového arbitrážneho súdu so sídlom v Lausanne bolo konanie plaveckej federácie voči Reichovej nesprávne. Pri dištanci došlo k viacerým procesným nezrovnalostiam a pozastavenie štatútu reprezentanta bolo neprimerané, keďže Reichová neporušila štatút SPF.

„Som nesmierne vďačná, že môžem po takej dlhej dobe povedať, že spor so Slovenskou plaveckou federáciou je konečne za mnou. Bolo to veľmi ťažké a hlavne dlhé obdobie, ktoré zobralo veľa energie ako mne a mojim rodičom, tak aj všetkým ľuďom, ktorí mi pomáhali a stáli za mnou. Dúfam a verím, že sa podobný prípad nebude opakovať v žiadnom športe. Športovcov treba podporovať a nie ich potápať,“ uviedla Viktória Reichová.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV