Šport a olympizmus
2 min. čítania

Danka Barteková privítala v Múzeu SOŠV žiakov z bývalej školy

Foto
SOŠV - Andrej Galica

Členka Medzinárodného olympijského výboru, viceprezidentka SOŠV a úspešná športová strelkyňa Danka Barteková, privítala v priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea žiakov prvého stupňa zo Základnej školy Malženice. Túto školu bronzová medailistka z Londýna 2012 sama navštevovala.

Spoločne s odbornými pracovníkmi Slovenského olympijského a športového múzea im ukázala priestory Výstavnej siene prof. Vladimíra Černušáka. Deti najviac zaujala expozícia olympijských maskotov a aktuálna výstava Olympijské príbehy a emócie, na ktorej mali možnosť vidieť viac ako 40 olympijských medailí, ktoré vybojovali naši športovci.

Okrem odborného sprievodu žiakov nadchol aj interaktívny kvíz, ktorého správne odpovede boli ukryté v muzeálnych vitrínach. Úspešní riešitelia si tak okrem nadobudnutých vedomostí odniesli aj radosť z objavovania a vyhľadávania zdrojov, prípadne aj spolupráce s ďalšími riešiteľmi. Na záver nechýbala ani Bartekovej „autogramiáda“ pre úspešných riešiteľov kvízu.

„Som veľmi rada, že som mala možnosť práve žiakom z mojej bývalej školy ukázať priestory Múzea SOŠV a cenné športové artefakty. Dúfam, že aj takáto návšteva môže v deťoch vzbudiť väčší záujem o šport a zdravý životný štýl,“ povedala Barteková po prehliadke.

Slovenské olympijské a športové múzeum pripravilo pre žiakov a študentov základných a stredných škôl v stálej expozícii v bratislavskom Dome športu interaktívny program sprevádzajúci úspešnými príbehmi slovenského športu. V rámci projektu OLY volá ŠKOLY môže priestory múzea navštíviť v utorok až štvrtok akákoľvek škola.

Viac info

Bartekova
Foto
SOŠV - Andrej Galica
Projekt
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV