Šport a olympizmus
2 min. čítania

Vyše 38-tisíc ľudí oslávilo tento rok na Slovensku Olympijský deň

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Rekreační i vrcholoví športovci, olympionici i obyvatelia miest a obcí oslávili počas mája a júna po celom svete Olympijský deň. V duchu hesla Hýbme sa! – Let’s Move! sa konali desiatky akcií na oslavu Olympijského dňa aj po celom Slovensku. Zamerané boli nielen na pohyb, ale aj na získavanie vedomostí o olympijských hodnotách a objavovanie olympijských myšlienok.

V tomto roku sa v slovenských mestách a obciach uskutočnilo v rámci Olympijského dňa celkovo 175 podujatí. Do pohybových aktivít sa na nich zapojilo 38 200 registrovaných osôb, väčšinou žiakov materských a základných škôl. Podujatia organizovali materské, základné a stredné školy, regionálne olympijské kluby, mestá a obce či iné subjekty. Akcie sa konali v každom slovenskom regióne. Najpopulárnejšou aktivitou boli Behy Olympijského dňa. Organizátor každého podujatia mohol využiť materiály, vrátane diplomov či olympijskej hymny na otvorení, ktoré si mohol stiahnuť zo stránky SOŠV.

„Chceme sa poďakovať všetkým obetavým organizátorom z regiónov, ktorí pripravili zaujímavé podujatia. Dostali sme desiatky zaujímavých fotografií a správ, ako to vyzeralo na týchto akciách. Sme radi, že na Slovensku existuje ešte veľa ľudí, ktorým záleží na propagácii zdravého životného štýlu a pohybu. Mnohí usporiadatelia dali podujatiam vďaka svojmu zanieteniu unikátny rozmer. Chceme sa poďakovať aj zapojeným športovým zväzom a inštitúciám, že podporili myšlienku Olympijského dňa,“ povedala riaditeľka oddelenia olympizmu SOŠV Ivana Motolíková.

OLYMPIJSKÝ DEŇ

Slovenský olympijský a športový výbor pripravil v spolupráci s miestnymi a krajskými samosprávami podujatia Olympijského dňa v Bratislave pri jazere Kuchajda a v Nitre, do ktorých sa zapojilo približne 3000 ľudí. Cieľom všetkých aktivít bolo motivovať ľudí k pohybu a zdravému životnému štýlu.

Olympijský deň sa na pamiatku založenia Medzinárodného olympijského výboru a oživenie myšlienok o novovekých olympijských hrách každoročne oslavuje 23. júna. Podujatia pri tejto príležitosti sa organizujú počas mája a júna. Tento rok sa osláv Olympijského dňa zapojilo vyše 130 krajín z celého sveta.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV