Šport a olympizmus
4 min. čítania

Let‘s Move Street Challenge – zapojiť sa môže každý, súťaží sa o zaujímavé ceny

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
MOV

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) s podporou celosvetového olympijského partnera, spoločnosti Samsung, oznámil svoju novú výzvu Let‘s Move Street Challenge, jedinečnú online súťaž, v ktorej vyzýva nadšencov BMX, breakingu a skejtbordingu, aby predviedli svoje najlepšie športové pohyby a kreatívny talent.

Do celosvetovej súťaže sa môže zapojiť každý. Najlepší získajú hlavnú cenu – špeciálny zájazd do zákulisia kvalifikačných podujatí na olympijské hry pre tieto športy. Prihlasovanie je otvorené od 23. septembra do 21. októbra na stránke Olympics.com, kde už teraz nájdete ďalšie podrobnosti o súťaži.

Let‘s Move Street Challenge je novou iniciatívou Medzinárodného olympijského výboru. Ide o jedinečnú digitálnu súťaž, ktorá vyzýva ľudí zo všetkých kútov sveta, aby predviedli svoj športový a kreatívny talent v BMX, breakingu a skejtbordingu. S víziou byť otvorený, prístupný a inkluzívny a poskytovať inšpiráciu k športovaniu sú súťažiaci vyzvaní, aby sa do výzvy zapojili zaslaním 30-sekundového videa, v ktorom predvádzajú svoj najlepší pohyb.

Súťažné kategórie Let‘s Move Street Challenge 2023

BMX Awards (ženy/muži)

Freestyle Park; Real Street; Dirt

Skateboarding Awards (ženy/muži)

Park; Real Street; Street Park

Breaking Awards (ženy/muži)

Najlepšie kolo; Power Moves; Footwork

Kreatívne ceny

Najlepšia produkcia; Street Culture; Najprekvapivejší

Súťažné práce bude hodnotiť porota zložená z odborných porotcov a vplyvných tvárí z troch športov. Okrem toho budú mať športoví fanúšikovia možnosť hlasovať za svoje „obľúbené“ videá. Historicky prví víťazi Let's Move Street Challenge budú korunovaní v novembri počas streamovanej šou oslavujúcej športy, ich komunity a kultúru, ich športovcov a súťažiacich Let‘s Move Street Challenge.

Víťazi ocenení porotou odomknú možnosť sledovať zblízka cestu športovcov BMX, breakingu a skejtbordingu do Paríža 2024 na kvalifikačnom podujatí na olympijské hry. Zájazd bude pre víťazov spoločným zážitkom a bude zahŕňať špeciálny prístup na sledovanie obdivuhodných súťaží najlepších v týchto športoch na svete, ako aj možnosť nahliadnuť do zákulisia podujatí a prípravy športovcov.

Cieľom výzvy Let's Move Street Challenge je inšpirovať a umožniť mladým ľuďom, aby si prostredníctvom mestských športov osvojili radosť z pohybu a aktívnejšieho životného štýlu. Vychádza z iniciatívy MOV Let's Move, ktorá bola spustená počas Olympijského dňa 2023.

Športy vrátane BMX, breakingu a skejtbordingu sú často dostupné, inkluzívne a riadené komunitou. MOV dúfa, že prostredníctvom tejto súťaže sa podarí inšpirovať a umožniť viac mladým ľuďom pohyb pomocou mestských športov.

„Začiatok BMX úplne zmenil môj život. Z mentálneho hľadiska ma to posunulo na skvelé miesta v oblasti úspechov, komunity a všeobecného šťastia v tom, čo v živote robím. Fyzicky ma to posilnilo a som hrdá na to, čo moje telo dokáže,“ povedala olympijská víťazka vo freestyle BMX Charlotte Worthingtonová. „Páči sa mi koncept Let's Move Street Challenge; tri športy - BMX freestyle, breaking a skejtbording - sú naozaj kreatívne. Každý má priestor na svoje vlastné vyjadrenie, a to nemusí nutne znamenať najťažší trik. Bude fantastické sledovať, ako sa tejto výzvy chopia rôzne vekové skupiny a úrovne, ako budú kreatívne a dajú do toho niečo zo seba. To bude inšpirovať niekoho ďalšieho, určite to bude inšpirovať aj mňa!“

Súťaž Let's Move Street Challenge je otvorená od 23. septembra do 21. októbra. Všetky podrobnosti o tom, ako sa zapojiť do tohto jedinečného podujatia, nájdete TU.

Prípadné iné informácie nájdete v pravidlách súťaže. Prihlášky športovcov, ktorí v súčasnosti profesionálne súťažia vo freestyle BMX, skejtbordingu alebo breakingu, nebudú brané do úvahy pri udeľovaní cien.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV