Šport a olympizmus
1 min. čítania

Projekt Athletes Speakers chce zlepšiť komunikačné schopnosti športovcov

17. februára v macedónskom Skopje odštartoval projekt Athletes Speakers. Komplexný program vznikol s cieľom je poskytnúť elitným športovcom potrebné komunikačné zručnosti, aby sa stali aktívnymi a vplyvnými vo svojich komunitách.

Projekt koordinuje Olympijský výbor Severného Macedónska v spolupráci s SOŠV a ďalšími piatimi športovými organizáciami zo Španielska, Írska, Holandska, Portugalska, Bulharska.

Projekt bude trvať 24 mesiacov a jeho súčasťou bude vytvorenie vzdelávacieho a školiaceho programu, konkrétnych výukových programov na kanáli YouTube a príručiek s usmerneniami pre športové organizácie.

Hlavným cieľom projektu Athletes Speakers je poskytnúť elitným športovcom nástroje potrebné na zlepšenie ich komunikačných zručností, ktoré sú kľúčové pre budovanie silných tímov, vytváranie zmysluplných vzťahov a dosahovanie úspešných výsledkov. Tvorcovia projektu dúfajú, že prostredníctvom programu sa im podarí vyvinúť a otestovať inovatívny, na mieru šitý vzdelávací a tréningový program, ktorý sa zameria na špecifické potreby športovcov v oblasti komunikačných zručností.

Do programu Athletes Speakers sa zapojí 56 aktívnych športovcov zo 7 krajín. Slovenský olympijský a športový výbor z nich vyberie osem, ktorí sa do programu zapoja.

j
Partneri projektu
Erasmus+
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV