Športové aktuality
3 min. čítania

Spoločné stretnutie hráčov zabralo, poradili si s Lotyšskom

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Martin Marinčin
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

Príchod Miroslava Šatana akoby pokropil hokejovú reprezentáciu v Pekingu živou vodou. Zabralo aj spoločné stretnutie hráčov, na ktorom si vydiskutovali viaceré veci, i premiešanie zostavy. Tím Craiga Ramsayho po výhre 5:2 nad Lotyšskom obsadil v tabuľke C-skupiny 3. priečku a je jasné, že ho čaká duel s niektorým z tímov z 3. miest ďalších dvoch skupín.

Po prehrách s Fínskom (2:6) a Švédskom (1:4) sa Slováci naladili na dôležitý duel o postup do štvrťfinále víťazne. Od prvého vhadzovania boli sebavedomí, tlačili sa smerom k bránke a Lotyšom dovolili len minimum vecí.

Od začiatku sa držali plánu

Dôležitý na ceste za troma bodmi bol začiatok stretnutia.

„Hrali sme oveľa lepšie. Od začiatku sme sa držali nášho plánu. Aj keď sme dostali gól na 1:1, išli sme stále svoje. V podstate to bol zápas bez vážnejších chýb. Mužstvo šliapalo ako dobre namazaný stroj. Sadli sme si spolu ako mužstvo a prebrali viaceré veci. Museli sme si niečo povedať, lebo v predošlých zápasoch to nefungovalo hlavne v obrane,“ povedal obranca Martin Marinčin.

O fungovaní slovenskej defenzívy svedčí aj fakt, že v polovici zápasu mali Lotyši na konte len päť priamych striel na bránku. Slováci hrali tímovo a vzájomne sa dobre dopĺňali pri plnení všetkých povinností.

Aj v treťom zápase na turnaji sa presadil obranca Juraj Slafkovský. V Pekingu strelil už štyri góly, nedeľňajší bol zároveň víťazný. „Som rád, že sa mu tak darí. Nech mu dáva góly naďalej. Sme radi, že sme sa presadili aj ďalší. Po výhre sú pocity oveľa lepšie,“ hovoril Martin Marinčin, ktorý otváral skóre duelu.

Peter Zuzin dohrával so sebazaprením

Peter Zuzin
Peter Zuzin
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

Okrem Marinčina a Slafkovského sa do listiny strelcov zapísali aj Peter Cehlárik, Peter Zuzin a Tomáš Jurčo. Slovenský tím bol v porovnaní s predošlými duelmi aj efektívnejší. Z 33 striel na bránku sa radoval päťkrát.

„Víťazstvo chutí veľmi dobre. Potrebovali sme ho. Bol to ťažký zápas, dve predošlé prehry nás trápili. Mali sme šance, ale nevedeli sme premeniť. Pomohlo nám vedenie 1:0. Teraz sa nám bude ľahšie a lepšie hrať. Sobotňajší míting nám pomohol, povedali sme si, ako hrať v obrane a premenili sme aj šance,“ pridal postreh Peter Zuzin, ktorý dohrával po náraze do oblasti rebier so sebazaprením.

Útočník HKM Zvolen sa presadil po akcii, ktorú založil jeho bývalý spoluhráč pod Pustým hradom Miloš Kelemen. Odrazený puk dorazil do siete: „S ,Kelom‘ si rozumieme na ľade i mimo neho a myslím, že to bolo dnes vidieť.“

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV