Športové aktuality
2 min. čítania

Športovkyňa roka 2022 Petra Vlhová: Dôležité je zdravie

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Petra Vlhová
Foto
TASR/Martin Baumann

Zjazdová lyžiarka Petra Vlhová obhájila prvenstvo v tradičnej slovenskej novinárskej ankete Športovec roka. Olympijská víťazka v slalome, držiteľka malého krištáľového glóbusu v tejto disciplíne a druhá pretekárka celkovej klasifikácie Svetového pohára 2021/22 Petra Vlhová v tohtoročnej ankete triumfovala pred hokejistom Jurajom Slafkovským a atlétom Jánom Volkom.

Ako sa pozeráte na rok 2022 a čím bol pre vás výnimočný?

Rok 2022 bol pre mňa asi najvýnimočnejší. Splnil sa mi veľký celoživotný sen a stala som sa olympijskou víťazkou. Okrem úspechov je pre mňa dôležité aj to, že som zdravá a venujem sa tomu, čo ma baví.

Pripomínate si ešte niekedy zlato z Pekingu?

Vždy, keď pozerám nejaký film a objavia sa tam zmienky o olympijských hrách, tak sa mi vrátia späť všetky myšlienky a zážitky. Spomienka mi prebehne hlavou a niekedy mi je až do plaču. To, čo sa stalo v Pekingu, budem si pamätať až do konca života.

S odstupom času by ste niečo zmenili pred odchodom do Pekingu?

Nemenila by som nič. Viem, že sme urobili maximum pre kvalitný výsledok. Rovnako by som hovorila aj v prípade, keby to v Pekingu napokon nevyšlo. V športe niekedy urobíte maximum pre úspech a nemusí to vyjsť. Som šťastná, že sa mi podarilo zajazdiť a mám doma zlatú olympijskú medailu.

Aké sú vaše očakávania od roku 2023?

Dúfam, že stále budem robiť to, čo ma baví. Verím, že lyžovanie ma bude baviť a budem sa mu ďalej venovať s veľkým úsmevom. Oveľa viac budem spokojnejšia, ak budú prichádzať aj výsledky. V prvom rade však chcem byť zdravá a nech sú aj okolo mňa ľudia zdraví.

Čo by ste zaželali slovenskému športu do roku 2023?

Športovci nech sú na seba dostatočne tvrdí, nech na sebe pracujú a nech sú v tomto smere disciplinovaní. A nech robia Slovensku radosť a nech majú čo najväčšiu podporu.

Podujatia a športovci
Projekt

Máte otázku? Opýtajte sa!
Peter Pašuth

+421 905 347 907
[email protected]

Partneri projektu
ecoinvestment
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV