Šport a olympizmus
Video
Rozhovor
2 min. čítania

Anton Siekel v TA3: Šport je nastavený prekonávať prekážky

Prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel bol už tradične na prelome rokov hosťom v štúdiu televízie TA3.

S moderátorom Dušanom Gabánim sa rozprával o poslednom olympijskom roku, ktorého vrcholom boli zimné olympijské hry v Pekingu. Rozobrali aj vplyvy pandémie choroby COVID-19, konfliktu na Ukrajine i energetickej krízy na kvalitu a kvantitu slovenského športu. Nevyhli sa ani témam organizácie Európskeho olympijského festivalu mládeže 2022 v Banskej Bystrici i prípadných ďalších významných podujatí na Slovensku, novelizácie Zákona o športe i ďalších problémov športu.

„Situácia je zložitá, no našou úlohou je, aby sa nezabúdalo na šport,“ povedal v štúdiu TA3 prezident SOŠV Anton Siekel. „Chcel by som vyslať signál, že športová rodina je veľká a slovenský šport nie je iba Petra Vlhová, Peter Sagan, Nasťa Kuzminová, ale množstvo ďalších športovcov, ktorý mená ani nepoznáme. Nie je iba Craig Ramsay, ale veľa iných trénerov, ktorých mená ani nepoznáme a ktorí sa venujú mládeži. Nie je to iba rodina Vlhovcov, ale o množstve ďalších rodín, ktoré sa venujú svojim deťom. Takto môžeme hovoriť o fanúšikoch, o celej športovej rodine, ktorá je naprieč Slovenskom od východu až na západ. Predstavujú veľkú spoločenskú silu, ktorú je potrebné počúvať. Má svoj prínos pre spoločnosť. Šport má výhodu, že je nastavený prekonávať prekážky.“

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV