Šport a olympizmus
2 min. čítania

Najvyšší predstavitelia SOŠV u ministrov dopravy a školstva

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Prezident SOŠV Anton Siekel (vľavo) počas stretnutia s ministrom dopravy Pavlom Lančaričom.
Foto
SOŠV

Prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel a generálny sekretár SOŠV Jozef Liba sa v prvý augustový deň stretli na separátnym rokovaniach s ministrami dopravy Pavlom Lančaričom a školstva Danielom Bútorom. S oboma rezortnými ministrami prediskutovali možnosti podpory najmä počas budúcoročných vrcholných športových akcií.

Na stretnutí na ministerstve dopravy sa zúčastnil aj generálny riaditeľ Slovakia Travel Václav Mika, keďže jednou z tém bola aj propagácia Slovenska v Paríži počas budúcoročných olympijských hier.

Zástupcovia SOŠV informovali ministrov Lančariča a Bútoru o prípravách olympijských hier v Paríži, ktoré sa uskutočnia od 26. júla do 11. augusta 2024. Hovorilo sa aj o vytvorení Slovenského domu v Paríži či pripravovaných aktivitách priamo na Slovensku.

Slovenský olympijský a športový výbor vyšle na budúci rok výpravu aj na zimné olympijské hry mládeže, ktoré sa uskutočnia na prelome januára a februára hostiť kórejský región Kangwon.

Ministri dopravy a školstva prisľúbili najvyšším predstaviteľom SOŠV pomoc pri zabezpečovaní plánovaných akcií počas najbližšieho obdobia.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV