Športové aktuality
2 min. čítania

Na ME v hádzanej budú môcť prísť aj fanúšikovia v režime OP

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Fanúšikovia budú môcť ísť do hľadísk na hádzanárskych majstrovstvách Európy 2022. Kým v Maďarsku sa môže hrať pred vypredanými tribúnami, v Bratislave a Košiciach sa haly môžu naplniť z 25 % svojej kapacity.

Európsky šampionát v hádzanej 2022 budú môcť navštíviť na Slovensku len fanúšikovia, ktorí prekonali chorobu COVID-19 alebo sú plne zaočkovaní. Podmienkou tiež je, že diváci musia počas celého pobytu v hale mať prekryté horné dýchacie cesty respirátormi.

V Košiciach je celková kapacita Steel arény 8347 miest, počas ME bude môcť prísť 2086 divákov. V Bratislave má Zimný štadión kapacitu 10 055 miest, 25-percentná zaplnenosť je 2513 fanúšikov.

„Majstrovstvá Európy sú podujatie, ktoré sa pripravovalo dva roky, organizátorov stálo ohromné množstvo energie a peňazí plus medzinárodných záväzkov. Viac ľudí sa dnes stretáva na autobusových staniciach, pri výrobných linkách, v obchodoch, na Chopku a Štrbskom Plese a preto ďakujeme, že rozum zvíťazil a takáto výnimka pre šport sa podarila po mimoriadnom zasadnutí vlády presadiť. Verme, že postupne sa šport bude otvárať celý,“ informoval na sociálnej sieti štátny tajomník pre šport Ivan Husár.

Okrem Bratislavy a Košíc sa európsky šampionát v hádzanej bude hrať aj v halách v Debrecíne, Szegede a Budapešti. Turnaj sa začína 13. januára, slovenská reprezentácia sa predstaví v základnej skupine v Košiciach. Steel aréna bude od 13. do 17. januára dejiskom bojov v základnej skupine, z ktorej najlepšie tímy postúpia do bratislavskej nadstavby. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa budú hrať medzi 13. a 25. januárom súboje dvoch základných skupín a nadstavby o postup do semifinále.

Vláda SR ešte nerozhodla o povolení súťaží a zápasov v iných ako v povolených najvyšších súťažiach v šiestich kolektívnych športoch. Ani v nich zatiaľ nemôžu prísť fanúšikovia do hľadísk.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV