Športové aktuality
1 min. čítania

Na OH v Riu aj Eva Ódorová, Slovensko dostalo tretiu stolnotenisovú miestenku

TASR, sou

Bratislava 22. mája (TASR, sou) - Slovenský stolný tenis bude mať na olympijských hrách v Riu de Janeiro trojnásobné zastúpenie. K už istým účastníkom Wangovi Jangovi a Barbore Balážovej pribudla aj Eva Ódorová. Prví dvaja sa dostali do Ria už skôr vďaka postaveniu v redukovanom svetovom rebríčku k stanovenému termínu. Skúsená reprezentantka Eva Ódorová, vlani senzačne štvrtá na I. európskych hrách v Baku, dostala olympijskú istotu po následnom prerozdelení nevyužitých miesteniek krajín zo súťaže tímov.

Slovensko sa predstaví na olympijskom turnaji v stolnom tenise po ôsmich rokoch a prvýkrát bude mať zástupcu aj v mužskom “pavúku”. V samostatnej histórii totiž reprezentovali krajinu spod Tatier iba Valentina Popovová, súčasná trénerka ženskej reprezentácie, v roku 1996 v Atlante a práve Eva Ódorová v roku 2008 v Pekingu. Popovová nepostúpila zo skupiny, Ódorová obsadila 33. miesto.

Doteraz najväčší úspech zo slovenských stolných tenistov na olympijských hrách zaznamenala Renáta Kasalová v roku 1988 v Soule. Ako československá reprezentantka obsadila vo štvorhre s Mariou Hrachovou 5. miesto.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV