Športové aktuality
1 min. čítania

Michala Martikána vo funkcii prezidenta SAO nahradil Martin Bendik

Martin Bendik (vpravo) preberá prezidentskú taktovku v SAO od Michala Martikána.
Foto
FACEBOOK SAO

Novým prezidentom Slovenskej asociácie olympionikov SAO sa stal lyžiar Martin Bendik. Vo funkcii nahradil olympijského víťaza vo vodnom slalome Michala Martikána, ktorý šéfoval SAO od mája 2019.

Voľba prezidenta a členov výkonného výboru SAO sa konala elektronickou formou, platné hlasy odovzdalo 70 členov SAO. Martin Bendik bol jediný kandidát na pozíciu prezidenta, za jeho zvolenie sa vyslovilo 65 hlasujúcich.

Členmi výkonného výboru sa stali Gabriela Stacherová, Juraj Tarr, Marcela Pavkovčeková, Igor Zelenay, Samuel Piasecký a Michal Martikán.

Hlavným cieľom nového prezidenta a členov VV bude pravidelné fungovanie asociácie.

„V prvom rade by som chcel poďakovať Michalovi Martikanovi za jeho 4-ročnú prácu, čas a energiu, ktorú venoval a stále venuje Slovenskej asociácií olympionikov (SAO). Štafetu po Michalovi prevezmem ja s novým výkonným výborom SAO. Je to pre mňa záväzok, úprimný rešpekt a taktiež osobná výzva. Mojím cieľom je pravidelné fungovanie asociácie. To znamená menšími krokmi vybudovať priateľskú a silnú komunitu slovenských olympionikov a olympioničiek. Spojiť svety leta a zimy,“ uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti Facebook Martin Bendik.

Podujatia a športovci
Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV