Športové aktuality
2 min. čítania

Slovenský veľvyslanec v Kórejskej republike Milan Lajčiak si prevzal Plaketu SOV, v debate rezonovali ZOH v Pjongčangu

Ľubomír Souček

BRATISLAVA 20. septembra (SOV) – V stredu popoludní zavítal na pôdu Slovenského olympijského výboru (SOV) mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Slovenskej republiky v Kórejskej republike Milan Lajčiak. V prítomnosti riaditeľov dvoch oddelení SOV Petry Gantnerovej a Ľubomíra Součka ho prijal prezident SOV Anton Siekel.

Pred i počas tohtoročných zimných olympijských hier (ZOH) v juhokórejskom Pjongčangu náš veľvyslanec Milan Lajčiak vysoko nadštandardne spolupracoval so SOV – pri zabezpečení účasti slovenskej výpravy a predovšetkým hostí SOV, ako aj pri zriaďovaní Slovenského domu. Za uvedené zásluhy mu SOV udelil Plaketu SOV. Tá sa udeľuje osobnostiam, ktoré svojou činnosťou významne prispievajú k rozvoju olympizmu a športu.

Veľvyslanec Milan Lajčiak sa potešil aj knihe PJONGČANG 2018, ktorá mu bude pripomínať tohtoročné ZOH. FOTO: SOV/ĽUBOMÍR SOUČEK
Veľvyslanec Milan Lajčiak sa potešil aj knihe PJONGČANG 2018, ktorá mu bude pripomínať tohtoročné ZOH.
Foto
SOV/ĽUBOMÍR SOUČEK
Plaketu SOV si Milan Lajčiak prevzal z rúk Antona Siekela, ktorý mu zároveň odovzdal aj oficiálnu knižnú pamätnicu SOV PJONGČANG 2018 s autogramami slovenských olympionikov na čele s Anastasiou Kuzminovou. Na aprílovej oficiálnej prezentácii publikácie počas bratislavského galavečeru SOV venovaného ZOH v Pjongčangu, kde sa aj odovzdávali vyznamenanania SOV úspešným olympionikom a ich trénerom, sa veľvyslanec pre diplomatické povinnosti nemohol zúčastniť. Počas jeho čerstvej návštevy SOV však v krátkej debate samozrejme zarezonovali z oboch strán spomienky na februárovú zimnú olympiádu v ďalekej Kórejskej republike.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV