Šport a olympizmus
3 min. čítania

UNITOP chce viac prezentovať policajný šport, podporuje ho aj minister vnútra

(pp, TS UNITOP)
Minister vnútra Roman Mikulec (vpravo) s hokejistom Borisom Valábikom.
Foto
FB ŠCP

Únia telovýchovných organizácií polície Slovenskej republiky (UNITOP SR) sa snaží viac spropagovať policajný šport a športové kluby polície. Chce sa stať dôležitým článkom pri prevencii kriminality, podpore zdravého životného štýlu. Cieľom je vytvoriť pozitívny vzťah mládeže a verejnosti k polícii.

UNITOP SR je dobrovoľné občianske združenie, ktoré spája viac ako 8 500 členov z 37 športových odvetví v 34 športových kluboch polície. Je členom Svetovej policajnej športovej asociácie (USIP), Európskej policajnej športovej únie (USPE) a Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

Pravidelne organizuje policajné majstrovstvá v rôznych športových disciplínach a zabezpečuje účasť policajných reprezentantov na majstrovstvách sveta a Európy policajtov. UNITOP SR podporuje športové projekty pre mládež organizované športovými klubmi polície a vytvára širokú základňu mladých športovcov, z ktorej vyrástli reprezentanti ako Danka Barteková, bratia Horschornerovci, bratranci Škantárovci, Zuzana Štefečeková, Matej Beňuš, Erik Varga a mnohí ďalší.

Športové centrum polície
Foto
TASR/DANO VESELSKÝ

S cieľom prezentovať aktivity policajných športových klubov začal UNITOP SR od apríla pravidelne komunikovať s verejnosťou na stránke www.unitopsr.sk a na sociálnej sieti Facebook. Zároveň chce prinesie zaujímavé informácie z diania v športových kluboch polície.

„Je dôležité, aby verejnosť a naši partneri vedeli o našej činnosti a aby popri úspechoch slovenských reprezentantov v Športovom centre polície registrovali aj športové aktivity a úspechy aktívnych policajtov spolu s úspechmi mládeže a členov športových klubov polície,“ povedal prezident UNITOP SR Stanislav Zátorský.  

Aktivity UNITOP SR podporuje aj minister vnútra SR Roman Mikulec. Šéf rezortu oceňuje aj najnovšiu komunikačnú aktivitu: „Pre mňa ako ministra vnútra je dôležité, aby verejnosť vnímala policajtov nielen zo stránky ich služobného výkonu, ale aj ako ľudí, ktorí sa vo svojom voľnom čase zapájajú do bežných činností, medzi ktoré rozhodne patria aj športové aktivity. Som hrdý na všetkých našich policajtov, ktorí sa pravidelne zúčastňujú na vrcholných športových súťažiach v zahraničí. V policajnom zbore máme niekoľko majstrov sveta a Európy, ktorí výrazne prispeli k formovaniu dobrého mena slovenskej polície vo svete. Teším sa, že vďaka novej komunikačnej aktivite UNITOP-u sa o športových úspechoch našich policajtov popri úspechoch reprezentantov zo Športového centra polície a športových klubov polície dozvie aj široká verejnosť.“

Tagy
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV