Športové aktuality
Video
2 min. čítania

V Michalovciach sa konal jubilejný 30. ročník Podvihorlatského maratónu

OK Michalovce
No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.

Michalovce 21. mája - Dňa 21.apríla 1984 sa v Michalovciach uskutočnili preteky v najnáročnejšej atletickej disciplíne, v maratóne. Štartérom prvého ročníka bol viacnásobný olympijský víťaz Emil Zátopek, ktorý odštartoval 192 bežcov. Na začiatku mája v roku 2014 sa konal v Michalovciach už jubilejný 30. ročník Podvihorlatského maratónu.

Súčasťou podujatia bol aj polmaratón a maratón in-line korčuliarov. Traťový rekord na martónskej trati drží Peter Polák, ktorý v roku 1986 zabehol trať za 2:21:26. Rekord In-line maratónu utvoril v roku 2012 Róbert Kustra časom 1:10:01,6 z.

Maratón je disciplínou pre vytrvalých a pre tých, ktorí dokážu prekonať sami seba. Po obvode Zemplínskej šíravy a v uliciach Michaloviec bojujú s nástrahami trate a s časom. Najvytrvalejší, Vladimír Hirjak, absolvoval tento maratón už 24 krát, za čo ich v tomto roku spolu so Zlatkou SemanovouPetrom Bačíkom ocenil aj Olympijský klub Michalovce. Víťazom 30. ročníka Podvihorlatského maratónu sa stal kenský bežec Cheserek Wilfred Chelimo.

No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.

Členovia OK Michalovce vystúpili v sobotu, 10. mája 2014 na dominantu Vihorlatskchých vrchov. Na vrchole Vihorlatu, vo výške 1076 m.n.m., vztýčili olympijskú vlaku.
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV