SOŠV
2 min. čítania

Zimné „Športuj Slovensko” sa ruší: Prvoradé je zdravie ľudí

Po štyroch úspešných letných podujatiach pre celú rodinu „Športuj Slovensko”, na ktorých sa dovedna zúčastnilo viac ako 13 000 milovníkov športu, malo prísť koncom marca na rad historicky prvé zimné podujatie plné snehu, lyží a zábavy. Žiaľ, v súvislosti so šírením koronavírusu COVID-19, ktorému venuje zvýšenú pozornosť nielen Slovensko, ale celý svet, sa organizátori rozhodli pre zrušenie podujatia. Zdravie malých športovcov, našich budúcich športových hviezd, a ich rodičov je momentálne to najdôležitejšie. 

„Je nám veľmi ľúto, že podujatie musíme zrušiť, no zdravie ľudí je v tomto momente prvoradé. Pevne dúfam, že situácia sa čoskoro upokojí a uvidíme sa na ďalších rodinných podujatiach, ktoré Slovenský olympijský a športový výbor pripravuje v najbližších mesiacoch až do olympijských hier v Tokiu,” vyjadrila sa na margo zrušenia podujatia riaditeľka marketingu Slovenského olympijského a športového výboru Kristína Czuczová. 

Nekončíme… Začíname! 

Športuj Slovensko na snehu a lyžami na nohách sa kvôli snehovým podmienkam s najväčšou pravdepodobnosťou odkladá na budúci rok.

Malí športovci a ich rodičia však nemusia byť smutní, pretože Slovenský olympijský a športový výbor v rámci kampane „Pripravení na Tokio”, ktorá vyvrcholí Olympijským festivalom počas olympijských hier v Tokiu, pokračuje vo svojich ďalších projektoch. 

Od mája do júna sa v siedmich krajských mestách Slovenska budú konať letné vydania „Športuj Slovensko” plné športu, súťaží, zábavy, smiechu a radosti. Organizátori sľubujú aj bohatý sprievodný program v podobe koncertov populárnych hudobných skupín či stretnutí so športovými hviezdami. Vyvrcholením bude Olympijský festival na Zlatých pieskoch v Bratislave počas celého trvania olympijských hier v Tokiu. „Veríme, že všetko dobre dopadne a v júli sa stretneme na Olympijskom festivale a spoločne budeme našich športovcov povzbudzovať v ceste za olympijskými medailami,” dodala Kristína Czuczová. O ďalších projektoch bude olympijský výbor už čoskoro informovať na svojich stránkach a sociálnych sieťach.

Generálnym partnerom podujatia Športuj Slovensko aj naďalej ostáva spoločnosť BILLA Slovensko, ktorá je s podujatím spojená od samého začiatku a je jednou z hlavných esencií jeho úspechu. 

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV