Šport a olympizmus
4 min. čítania

Megaihrisko Športuj Slovensko rozhýbalo Bratislavu

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Takmer 6000 návštevníkov si prišlo vychutnať do Bratislavy deň plný športu v rámci podujatia Športuj Slovensko. Pri Dunaji sa do Behu Olympijského dňa a do Bicykla Olympijského dňa zapojilo 750 detí do 15 rokov.  

Na námestí pri obchodnom centre Eurovea v Bratislave sa už od sobotňajšieho rána ozýval detský džavot. Mladá generácia ukazovala radosť z pohybu a vyskúšala si na megaihrisku Športuj Slovensko rôzne športy. Už krátko po otvorení Olympijskej dediny športu sa zaplnili jednotlivé športoviská, na ktorých si malí i veľkí mohli až do popoludnia vyskúšať rôzne športové disciplíny.

Pozrite si, ako to vyzeralo na Športuj Slovensko v našej galérii v závere článku

Malých športovcov podporili slovenské športové hviezdy

Športuj Slovensko Bratislava
Najmenších športovcov podporila a medailov ocenila aj Anastasia Kuzminová.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Hlavným cieľom Športuj Slovensko, ktorý Slovenský olympijský a športový výbor organizuje v spolupráci s BILLA Slovensko, je rozvíjať pozitívny vzťah detí k športu a inšpirovať celé rodiny k tomu, aby bol pohyb súčasťou ich života. Po dvoch pandemických rokoch je táto úloha obzvlášť dôležitá.

Malých športovcov prišli podporiť a povzbudiť do Bratislavy aj úspešní športovci. Na Športuj Slovensko mohli návštevníci stretnúť olympijských medailistov Anastasiu Kuzminovú, Ladislava a Petra Škantárovcov, Danku Bartekovú, Samuela Baláža, Juraja Minčíka, ale aj Roberta Vitteka, Emmu Zapletalovú, Erika Vargu, Veroniku Vadovičovú či Danielu Demjén Peškovú.

Záujem o Beh Olympijského dňa či Bicykel Olympijského dňa, dve súťažné disciplíny Športuj Slovensko, naznačuje, že deti o pohyb a športovanie majú aj po pandémii záujem a je potrebné ich iba motivovať.

Vďaka podpore Nadácie SOŠV a BILLA Slovensko bolo štartovné do súťažných disciplín nulové. Deti od najmenších až po pätnásťročné si na bežeckej či cyklistickej trati nielen schuti zasúťažili, ale často prekonali aj samé seba. Mnohé do cieľa dobiehali s veľkým úsmevom a odmenou im boli medaila z rúk športových ambasádorov podujatia či darček od hlavného partnera Športuj Slovensko BILLA. Celkovo sa do Behu Olympijského dňa a Bicykla Olympijského dňa zaregistrovalo 750 detí.

Megaihrisko Športuj Slovensko

Športuj Slovensko Bratislava
Pre malých i veľkých bola veľkou atrakciou streľba z laserovej pušky, pri ktorej im radila aj reprezentantka Daniela Demjén Pešková.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Azda najväčšou atrakciou na bratislavskom megaihrisku Športuj Slovensko bola streľba z laserovej pušky v stánku Športového centra polície. Deti i dospelí trpezlivo stáli v rade, aby si vyskúšali, aké je to namieriť na terč a vystreliť. Pomáhali im pri tom skúsené strelkyne Daniela Demjén Pešková či Veronika Vadovičová. „Policajti“, ktorým „velil“ aj na Športuj Slovensko bronzový olympijský medailista Juraj Minčík, doniesli so sebou aj veslársky trenažér.

Do Športuj Slovensko sa zapojili v Bratislave aj ďalšie športové zväzy. Lákala aj lezecká stena od SHS James, atléti pripravili Detskú atletiku, nechýbali možnosti vyskúšať si stolný tenis, basketbal, športovú gymnastiku, bedminton, tréning MMA či cheerlidering. Deti po absolvovaní jednotlivých stanovíšť dostali v stánku partnera podujatia BILLA Slovensko zaujímavé vecné ceny.

Pri Dunaji sa športovalo napokon až do neskorých nočných hodín. Na megaihrisko Športuj Slovensko totiž nadviazal populárny nočný beh ulicami Bratislavy.

Štyri zastávky projektu Športuj Slovensko

Projekt Športuj Slovensko mal tento rok štyri zastávky. Začal sa v Prešove, pokračoval na Štrbskom Plese, Donovaloch a vyvrcholil v prvú septembrovú sobotu v Bratislave. Na štyri podujatia Športuj Slovensko si našlo cestu takmer 20-tisíc návštevníkov, ktorí ukázali, že Slováci chcú športovať a športovanie ich baví, len potrebujú dostať možnosť sa hýbať. Mnohé deti objavili na megaihrisku talent pre niektorú športovú disciplínu a ich rodičia sa dozvedeli o možnostiach, ktoré im šport ponúka. Projekt Športuj Slovensko pripravil Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s BILLA Slovensko.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV