Športové aktuality
2 min. čítania

Bývalá členka JOT Zsuzsanna Molnárová bronzová na ME do 23 rokov v zápasení

Na významnom európskom podujatí dosiahla úspech ďalšia z bývalých členiek Juniorského olympijského tímu, ktorý zostavujú Slovenský olympijský a športový výbor a Nadácia SOŠV. Zápasníčka Zsuzsanna Molnárová získala na majstrovstvách Európy do 23 rokov v bulharskom Plovdive bronzovú medailu v hmotnostnej kategórii do 72 kg.

V piatkovom súboji o tretie miesto Molnárová zdolala Francúzku Kendru Dacherovú, ktorú položila na lopatky (2:1). Niekdajšia kadetská majsterka Európy predtým vo štvrťfinále prehrala lopatkovým spôsobom s Mariou Nituovou (2:7), no Rumunka ju vďaka postupu do finále poslala do repasáže. V nej si poradila s Estónkou Martou Pajulovou jasne 7:1 na body.

Dvadsaťjedenročná slovenská reprezentantka dosiahla v mladom veku ďalší cenný úspech. V zbierke má už zlato z ME 2018 kadetov v Skopje, striebro z juniorských ME 2021 v Dortmunde a bronz z juniorských MS 2021 v Ufe. Presadila sa už aj medzi ženami, v decembri 2020 skončila na Svetovom pohári v Belehrade na bronzovej priečke.

Molnárová bola členka Juniorského olympijského tímu v roku 2019. Ten podporuje Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru, ktorú aj teraz môžete podporiť 2 percentami zo svojich daní. Pre viac informácií, ako darovať 2 %, kliknite SEM.

Na žinenkách v Plovdive sa predstavili aj ďalšie dve slovenské reprezentantky. Marija Martynčuková obsadila piate miesto v kategórii do 55 kg, keď pre zranenie nemohla nastúpiť na zápas o bronz. Predtým zo zdravotných dôvodov nedokončila štvrťfinálový duel s Elnirou Mammadovovou z Azerbajdžanu (3:10).

V kategórii do 68 kg vypadla Olha Maslovská vo štvrťfinále po prehre s ďalšou reprezentantkou Azerbajdžanu Nigar Mirzazadovou (1:4 na body).

Podujatia a športovci
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV