Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Obrovská základňa, no úzka špička. Gymnastika je šport pre všetky športy

Stanislav Benčat

Počúvajte zadarmo na:  Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Spája sa v nej elegancia, ladnosť, ale aj neuveriteľná drina. Gymnastika. Jeden zo zakladajúcich olympijských športov, ktoré sú v programe hier od roku 1896, teda od prvých novodobých hier v Aténach. Česko-Slovensko sa v minulosti mohlo popýšiť mnohými skvelými gymnastkami.

Dnes patrí pozícia gymnastickej jednotky na Slovensku Barbore Mokošovej, ktorá sa predstaví aj na blížiacich sa olympijských hrách v Tokiu. O stave slovenskej gymnastiky sa moderátor Stanislav Benčat rozprával s prezidentom Slovenskej gymnastickej federácie Jánom Novákom. 

„To, čo nám na Slovensku chýba, je väčšia konkurencia. Na majstrovstvách Európy štartovali medzi elitou aj ženy po tridsiatke. U nás sme pritom ešte pred dvoma rokmi mali veľmi slušné družstvo na MS v Dohe. Medzitým takmer všetky skončili. My nevieme športovcov v systéme udržať. Nevieme im totiž ponúknuť zamestnanie, dobrý plat. Robiť gymnastiku je tvrdá práca."

Gymnastika patrí medzi základné športy. Česko-Slovensko v nej v minulosti patrilo k svetovej špičke. V 60. rokoch obdivoval celý svet Věru Čáslavskú, popri nej však žiarila napríklad aj Marika Némethová-Krajčírová.

Aké výzvy má dnes pred sebou slovenská gymnastika ako taká? Ako veľmi ju zasiahla pandémia koronavírusu? Koľko športovcov sa jej vlastne venuje? Aj na tieto otázky sme hľadali odpoveď v ďalšom vydaní Olympijského podcastu, ktorý vám exkluzívne prináša partner Tipos.

Čo všetko v ňom ešte nájdete?

  • Koľko telocviční pre reprezentantov máme na Slovensku?
  • Je na Slovensku dostatok trénerov?
  • Koľko hodín denne trénujú gymnasti?
  • Ako sa delí gymnastika?
  • Čo brzdí gymnastiku na Slovensku?


Vypočujte si predchádzajúci podcast

Všetky podcasty  


Počúvajte na:  Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV