Športové aktuality
2 min. čítania

Počas atletickej olympiády otvorili v Stropkove nový tartanový ovál

Peter NOVÁK, pp
Pohľad na atletický areál na ZŠ na Konštantínovej ulici v Stropkove pred a po rekonštrukcii.
Foto
MsÚ Stropkov

Obyvatelia Stropkova majú od pondelka k dispozícii nový tartanový ovál. Pri príležitosti Atletickej olympiády žiakov stropkovských škôl ho otvorili aj za prítomnosti prezidenta SOŠV Antona Siekela.

V Stropkove doteraz akýkoľvek tartanový ovál chýbal a atletike sa nadšenci venovali len na škvarových či antukových atletických dráhach, ktoré však už nespĺňajú parametre pre 21. storočie.

Rekonštrukcia atletického areálu za 110-tisíc eur

Otváranie nového tartanového oválu v Stropkove
Na slávnostnom otvorení nového tartanového oválu v Stropkove sa zúčastnil aj prezident SOŠV Anton Siekel.
Foto
SOŠV

Obyvatelia mesta dostali do užívania 250-metrový ovál s tartanovým povrchom. Nachádza sa v areáli ZŠ na Konštantínovej ulici.

„V našich podmienkach ide o jedinečný projekt, keďže najbližší moderný tartanový povrch je 50 km od Stropkova. Popri tom bolo urobené nové doskočisko na skok do diaľky, ako aj vrhačský sektor. Verím, že aj vďaka tomuto projektu prilákame ku kráľovnej športu čo najviac detí z mesta i okresu,“ uviedol primátor mesta Ondrej Brendza.

Rekonštrukcia atletického areálu vyšla samosprávu na bezmála 110-tisíc eur, pričom polovicu tejto sumy pokryla dotácia z Fondu na podporu športu.

Mesto popri tom z vlastných zdrojov postupne revitalizuje celý areál – obnovené budú lavičky a vybudovaný plnohodnotný vstup pre mechanizmy vykonávajúce údržbu. Terénne úpravy sa dotknú aj trávnatého futbalového ihriska, ktoré nebolo predmetom rekonštrukcie.

Modernizácia aj ďalšej športovej infraštruktúry v meste

V predošlých dňoch dostali Stropkovčania do užívania aj nový umelý trávnik s rozmermi spĺňajúcimi parametre FIFA pre hranie súťažných futbalových stretnutí v areáli na ZŠ na Mlynskej ulici i multifunkčné ihrisko v areáli tenisových kurtov.

„Som rád, že sme aj napriek nepriaznivej dobe ukončili trojicu významných športových projektov. Dodám len, že v závere mája sme boli úspešní v ďalšej výzve Fondu na podporu športu a vďaka dotácii budeme môcť ešte v tomto roku kompletne vymeniť palubovku v mestskej športovej hale, čím zavŕšime jej kompletnú rekonštrukciu,“ uzavrel O. Brendza.

p24

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV