Šport a olympizmus
2 min. čítania

V Banskej Bystrici otvorili nový atletický stánok

Gabriel Bogdányi, www.atletika.sk
Symbolické strihanie pásky na novom štadióne pre atletiku v Banskej Bystrici.
Foto
SAZ (mp)

V areáli Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici oficiálne otvorili zmodernizovaný atletický štadión so 400-metrovým oválom s 8 dráhami a všetkými potrebnými sektormi na technické disciplíny. Na slávnostnom odovzdaní moderného stánku, na ktorého výstavbu poskytol financie aj Slovenský olympijský a športový výbor, sa zúčastnili rektor UMB Vladimír Hiadlovský i prezident Slovenského atletického zväzu a viceprezident SOŠV Peter Korčok.

Nová tribúna na atletickom štadióne UMB v Banskej Bystrici.
Nová tribúna na atletickom štadióne UMB v Banskej Bystrici.
Foto
SAZ (mp)

Symbolickú pásku prestrihli i dekan FF UMB Martin Schmidt, banskobystrický primátor Ján Nosko a za zhotoviteľa Pavel Müller zo spoločnosti STRABAG. Po slávnostnom otvorení si na novom tartane symbolicky zabehli jeden 400-metrový okruh rektor Vladimír Hiadlovský s primátorom Noskom v spoločnosti študentov UMB.

Súčasťou tohto krásneho areálu bude i malá tribúnka pre 102 ľudí, na ktorú poskytol financie SOŠV z projektu modernizácie športovej infraštruktúry.

Z rovnakých zdrojov financoval SOŠV na štadióne UMB i nákup doskočiska pre skok o žrdi. Celková hodnota investície (tribúnka a doskočisko) bola 40 929 eur. Dovybavenie štadióna súvisí s faktom, že práve toto moderné športovisko UMB v Banskej Bystrici bude počas atletických ME 2024 do 18 rokov slúžiť ako tréningový štadión pre účastníkov tohto mládežníckeho kontinentálneho šampionátu.

Atletický štadión UMB
Foto
SAZ (mp)
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV