Športové aktuality
2 min. čítania

VIDEO: Snoubordista Jaroš previedol trik, ktorý zvládlo len minimum športovcov

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Samuel Jaroš.
Foto
Archív Samuel Jaroš

Snoubordista Samuel Jaroš sa zaradil do exluzívneho klubu. Predviedol trik, ktorý na snehu zvládlo len niekoľko športovcov. S predvedným úchytom (grabom) snoubordu, je bývalý člen Juniorského olympijského tímu (JOT) prvý na svete, ktorému sa to podarilo.

Trik má názov cab 1800 switch melon grab. V preklade ide o trik, pri ktorom športovec ide na odraze na switch - opačnou nohou. V Samovom prípade to znamená, že hoci je pravák, odrážal sa ľavou nohou. Je to ako keby pravák písal ľavou rukou, vysvetľuje Jarošov tréner Matej Matys.

"Spomenutý trik s týmto úchopom snowboardu (grabom) dal v podstate Samo prvý na svete. Pred ním tento trik pristálo do 8 jazdcov, ale s iným grabom. Obtiažne je to preto, že počas letu, ktorý trvá cca 2,6 sekundy, sa jazdec otočí 5 krát okolo horizontálnej osi. Letí pri tom vo výške asi 8 metrov a do vzdialenosti cca 35 metrov pri nájazdovej rýchlosti okolo 100km/h," dodáva Matys pre olympic.sk.

"Tento trik som trénoval celé leto do nafukovacích airbagov. Konečne sa mi ho podarilo natrénovať na celú zimu. Vedel by som s ním postupovať do finále a posunul by som sa do najväčšej špičky na Svetových pohároch," okomentoval trik Jaroš pre Športové centrum polície.

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV