Šport a olympizmus
2 min. čítania

Lektorky a cvičenky „Vykročte za zdravím“ sa stretli vo Vysokých Tatrách

Október je už tradične aj mesiacom úcty k starším. Pre Slovenský olympijský a športový výbor je prirodzená podpora pohybu mladých ľudí i seniorov. Pre tých skôr narodených pripravuje SOŠV už od roku 2013 projekt Vykročte za zdravím.  

Po pandemických dvoch rokoch sa cvičenie staršej generácie opäť teší popularite. Do „Vykročte za zdravím“ sa celoročne na viacerých miestach Slovenska zapája viac ako 600 cvičeniek a cvičencov. Aj prostredníctvom projektu sa chce SOŠV podieľať na spoločenskom živote seniorov. Rôznorodé pohybové aktivity sú určené hlavne ženám v produktívnom a seniorskom veku.

Prvýkrát po pandémii choroby COVID-19 sa mohli lektorky i cvičenky projektu osobne stretnúť na seminári vo Vysokých Tatrách. Viedla ho Tatiana Luberdová, ktorá predstavila viac ako 30 účastníčkam – seniorkám z olympijských klubov Bratislava, Košice, Prievidza, Vysoké Tatry, Orava a Spiš – metódu pilates, atraktívny nordic walking, ale aj rôzne dychové cvičenia či spôsoby rehabilitácie a regenerácie.

Aktívne ženy absolvovali vychádzku na Štrbské pleso, každé ráno pred raňajkami mali pred hotelom Bellevue v Starom Smokovci aj dychové cvičenia, neskôr cvičili v telocvični či plávali v bazéne.

„SOŠV nielen v októbri, počas ktorého si pripomíname úcty k starším, ale počas celého roka podporuje pohybové aktivity seniorov, či už cez pravidelné cvičenia, alebo regionálne olympiády seniorov. Účastníčky seminára vo Vysokých Tatrách si domov odniesli cenné poznatky, ktoré budú využívať pri cvičeniach,“ povedala Ivana Motolíková, riaditeľka oddelenia olympizmu SOŠV.

Pre záujemcov o cvičenie z domu sú na webe projektu „Vykročte za zdravím“ k dispozícii aj rôzne inštruktážne videá.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV