Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Žiarila na nej aj Vlhová. Slováci priniesli z olympiády mládeže šesť medailí

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty | SpotifyApple podcasty RSS 

„Musím povedať, že tentokrát to nebolo až také divoké. Dopredu sme sa pripravili, aby si tréneri dávali pozor na svojich športovcov. Najmä, keď jedni už skončili svoje súťaže a ďalší len začínali. Nemuseli sme riešiť žiadne prehrešky, čo sa týka večierkov. Nikto sa nedotkol alkoholu, nebol žiaden veľký hluk. Všetci rešpektovali pravidlá olympijskej dediny.“

Na premiérových hrách v Innsbrucku 2012 si Petra Vlhová vybojovala zlato v slalome, o štyri roky neskôr v Lillehammeri 2016 sme sa tešili zo striebra hokejistu Sebastiána Čederleho v súťaži individuálnych hokejových zručností. V Lausanne 2020 získala monobobistka Viktória Čerňanská striebro, hokejový tím dievčat bronz. Z hokejového turnaja 3x3 miešaných tímov navyše na Slovensko prišli dve bronzové a dve strieborné medaily, tie sa však do medailovej bilancie krajín nepočítali. V konkurencii 79 národných olympijských výborov tak Slovensko obsadilo 25. priečku.

Slovenská výprava sa predstavila v meste, ktoré je sídlom Medzinárodného olympijského výboru pod vedením vedúceho výpravy Borisa Demetera, ktorý je ďalším hosťom Olympijského podcastu.

Náš redaktor Stanislav Benčat sa ho pýtal nielen na medailové úspechy slovenskej výpravy, ale aj iné témy. Čo sa teda v podcaste dozviete?

Aká bola atmosféra počas olympijských hier v Lausanne?

Zvládli tínedžeri dodržiavať životosprávu a večierku v olympijskej dedine?

Môžu sa presadiť mladí športovci aj na veľkých olympijských hrách?

Ako pomohla výprave mentorka Anastasia Kuzminová?

Nemala ruská výprava problémy s dopingom?

podcasty

Uznáva Rytmusa, žije pre box. Šampión z chatrče Tankó sníva o Tokiu

Jakeš o Dakare: Truhla je zaplatená v štartovnom

V hokeji čakáme zázraky na počkanie, realita je však úplne inde


Olympijský podcast môžete počúvať zadarmo 

Počúvajte na: Google podcasty | SpotifyApple podcasty RSS 

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiež na Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte „Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV