Športové aktuality
3 min. čítania

Futbalová legenda Vittek sa teší na Športuj Slovensko pod Tatrami: Určite ma uvidíte aj na svahu!

Miroslava Luptáková
Futbalista Robert Vittek je jeden z ambasádorov projektu Športuj Slovensko. Sľubuje, že na Štrbskom Plese ho uvidíme aj na svahu.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Športuj Slovensko sa po letných zastávkach v Banskej Bystrici, Prešove a Bratislave opäť vracia na Štrbské Pleso. V Areáli zimných športov sa môžete tešiť na rodinné podujatie plné športu a skvelej zábavy pre malých i veľkých. Tentoraz v zimnom šate.

V tatranskom prostredí si 28. marca môžu malí športovci zasúťažiť spolu so športovými hviezdami. Svoje schopnosti si otestujú v lyžovaní, biatlone, orientačnom behu, na snežniciach, ale aj v netradičných disciplínach ako volejbal na snehu alebo futbox. Športoví nadšenci vo veku od 5 do 15 rokov sa môžu zadarmo zaregistrovať i do súťažnej disciplíny Skills run a odniesť si tak hodnotné ceny a medailu. Hlavnou výhrou sú značkové lyže Salomon.

Bezplatná registrácia do „Skills run”

Na lyžiach so športovými hviezdami

„Športuj Slovensko mi prirástlo k srdcu“

Neodmysliteľnou súčasťou podujatia pre celú rodinu Športuj Slovensko sa stala slovenská futbalová legenda Robert Vittek. Kopačky a loptu tentoraz vymení za lyže. Ako mu to pôjde? Uvidíme už 28. marca na Štrbskom Plese. „K zimným športom mám veľmi pozitívny vzťah, hlavne k hokeju a lyžovaniu. Ako malý som najskôr začínal s hokejom, až neskôr som sa dostal k futbalu, takže mám k nemu naozaj blízko. Na lyžovanie som sa zas vrhol po konci kariéry a veľmi ma chytilo. Určite ma uvidíte aj na svahu,” hovorí s úsmevom bývalý futbalista, ktorý svojou prítomnosťou podporoval malé športové talenty aj počas letných vydaní Športuj Slovensko.

Ani na zimnom Športuj Slovensko nebudú chybať medaily a súťaže o hodnotné ceny. Hlavnou výhrou v súťaži "Skills run" budú znakčové lyže Salomon.
Ani na zimnom Športuj Slovensko nebudú chybať medaily a súťaže o hodnotné ceny. Hlavnou výhrou v súťaži "Skills run" budú znakčové lyže Salomon.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

„Tento projekt vnímam veľmi pozitívne, akoby mi už prirástol k srdcu. O to viac ma teší, že sa rozšíril aj o zimné športy, ktoré sú na Slovensku v poslednom období veľmi populárne. Myslím tým hlavne lyžovanie a hokej. Očakávam a zároveň verím, že bude rovnako úspešný ako jeho letná verzia,“ dodal ambasádor projektu.

Množstvo skvelých zážitkov a nových priateľstiev

Zimná verzia bude výnimočná i tým, že sa v spolupráci s podujatím Žampa Cup, za ktorým stoja lyžiarski bratia Žampovci, pokúsime o zápis do slovenskej knihy rekordov v hromadnom zjazde. Čaká nás aj výnimočný súboj medzi Adamom a Andreasom Žampovcami, ale i tradičná autogramiáda športovcov. Už teraz sa na vás okrem Roberta Vitteka bratov Žampovcov teší aj vodný slalomár Matej Beňuš. O veľkolepý záver dňa plného športu sa postará český spevák Ben Cristovao. 

Adam Žampa sa teší na spojenie projektu Športuj Slovensko so Žampa Cup-om.
Adam Žampa sa teší na spojenie projektu Športuj Slovensko so Žampa Cup-om.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

„Nielen deťom, ale aj rodičom je potrebné ukázať, že šport je veľmi dôležitý pre ich rast a budúcnosť. Navyše tu môžu zažiť množstvo skvelých zážitkov so svojimi najbližšími a spoznať nových kamarátov. Ja ako jeden z ambasádorov sa už teraz teším na každého jedného z nich,” dodáva Vittek a malých i veľkých športovcov pozýva na Štrbské Pleso.

Aj zimné vydanie podujatia Športuj Slovensko mohlo vzniknúť vďaka podpore generálneho partnera projektu spoločnosti BILLA. „Sme hrdým partnerom Slovenského olympijského a športového výboru a projektu Športuj Slovensko. Ak bude jeho zimná verzia taká zaujímavá a bohatá na zážitky, ako bola tá letná, bude to stáť za to. Minulý rok si zašportovali aj mnohí naši zamestnanci a ich deti, pretože my v BILLE podporujeme zdravý životný štýl,“ vyjadrila sa Jana Gregorovičová z BILLA Slovensko.

Viac informácií nájdete na www.sportujslovensko.sk 

Športuj Slovensko
Billa

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV