Šport a olympizmus
2 min. čítania

Miroslav Haviar nahradil Ivana Cibáka na poste prezidenta Slovenskej kanoistiky

Miroslav Haviar.
Foto
TASR/MARTIN BAUMANN

Slovenskú kanoistiku povedie v najbližšom cykle Miroslav Haviar. Vo funkcii nahradil Ivana Cibáka, ktorý končí na pozícii prvého muža kanoistickej rodiny či niekdajšieho samostatného Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode po dvoch desaťročiach.

O novom prezidentovi rozhodovali delegáti utorkovej konferencie Slovenskej kanoistiky. Trinásť zo štrnástich prítomných delegátov hlasovala za Miroslava Haviara.

„Som veľmi rád, že som uspel a kandidatúra mi vyšla. Kanoistikou žijem odmalička, môj cieľ je posunúť náš krásny šport ešte o krok vpred. Hneď zajtra idem na stretnutie so štátnym tajomníkom v súvislosti so štandardizáciou trate na Zemníku, nasledovať bude januárové zasadnutie prezídia. Som presvedčený, že spoločnými silami vytvoríme ešte silnejšiu kanoistiku,“ povedal pre canoe.sk Miroslav Haviar.

Nový prezident sa v rýchlostnej kanoistike i v celom vodáckom športe pohybuje už dlhé roky. Dlhoročný medzinárodný rozhodca, predseda klubu Slávia UK Bratislava pred dvoma mesiacmi obhájil post viceprezidenta Európskej kanoistickej asociácie (ECA). V minulosti bol riaditeľ Národného športového centra.

Ivan Cibák dostal mandát od sekcie divokých vôd kandidovať opätovne na post prezidenta Slovenskej kanoistiky. Tentoraz však delegáti uprednostnili zástupcu sekcie hladkých vôd.

„Dôležité je, že pravidlá máme jasne nastavené. Som presvedčený, že v rámci doterajších korektných vzťahov medzi našimi sekciami bude naďalej fungovať dobrá spolupráca v prospech rozvoja celej kanoistiky. Chcem sa poďakovať celému kanoistickému hnutiu za dlhodobú podporu a dôveru. Dvadsať rokov je naozaj dlhá doba. Zároveň želám novému vedeniu veľa úspešnej práce, aby naša kanoistika naďalej patrila medzi najlepšie športy na Slovensku,“ zhodnotil pre canoe.sk Cibák

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV