Šport a olympizmus
2 min. čítania

Predbežný výpočet percentuálnych podielov uznaných športov pre rok 2023

Foto
Ilustračné

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo v závere októbra Predbežný výpočet percentuálnych podielov uznaných športov pre rok 2023 a Počty a zoznam aktívnych športovcov k 30. septembru 2022.

Celková suma pre národné športové zväzy by mala podľa návrhu štátneho rozpočtu na rok 2023 zostať v porovnaní s rokom 2022 nezmenená. Z kapitoly ministerstva školstva by malo ísť na tento účel 58,2 milióna eur. Definitívna výška sumy bude známa po schválení štátneho rozpočtu v Národnej rade SR.

Na základe dokumentov, ktoré v závere októbra zverejnilo ministerstvo školstva a sú aj v prílohe textu, sa bude vypočítavať výška príspevku pre uznané športy na rok 2023.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu zároveň na svojom webe pri informáciách o financovaní požiadalo národné športové zväzy o spoluprácu pri upozorňovaní na chyby, nepresnosti, príp. chýbajúce alebo nesprávne údaje a výpočtovú logiku, vrátane opravy neakceptovaných údajov v registroch. Podnety je potrebné zaslať na adresu elektronickej pošty [email protected] v termíne do 21. 11. 2022.

Na stránkach MŠVVŠ SR je k dispozícii aj sumárny hárok aktívnych športovcov po športoch a súbor na opravu údajov v registroch.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV