Šport a olympizmus
3 min. čítania

V Michalovciach otvorili novú halu, primátor dostal Cenu prezidenta SOŠV

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Anton Siekel a Viliam Záhorčák otvárajú novú florbalovú halu v Michalovciach.
Foto
NOVINYZEMPLINA.SK/PETER BRENDZA

V areáli Základnej školy T. J. Moussona v Michalovciach v utorok slávnostne otvorili novú florbalovú halu. Šéf Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel pri tejto príležitosti odovzdal primátorovi mesta Michalovce Cenu prezidenta SOŠV za rozvoj športu a podporu trvalej udržateľnosti v športe.

Michalovce sú známe rozvinutou športovou infraštruktúrou. V meste nedávno zrekonštruovali zimný štadión, už dlhšiu dobu slúži zmodernizovaný futbalový štadión, obyvatelia a športovci môžu využívať tri športové haly, v ktorých sa môžu hrať súťaže v rôznych kolektívnych športoch. Momentálne sa rekonštruuje miestna plaváreň. Do portfólia športovísk pribudla nedávno aj florbalová hala v areáli Základnej školy T. J. Moussona.

Podpora infraštruktúry z SOŠV

Otvorenie florbalovej haly v Michalovciach
Otvorenie florbalovej haly v Michalovciach.
Foto
NOVINYZEMPLINA.SK/PETER BRENDZA

Výstavbu novej haly v Michalovciach v rámci výzvy Národný športový projekt podporil sumou 185-tisíc eur aj Slovenský olympijský a športový výbor. Finančné náklady za dielo boli vo výške 575-tisíc eur.

„Každé otvorenie nového športoviska je vždy sviatkom. Michalovce často používam ako príklad, ako by sa mala budovať infraštruktúra. Nech sa v meste naďalej rozvíja šport a nech táto hala nie je nikdy prázdna. Podobné haly, ktoré sú moderné a nie sú megalomanské, patria do miest a obcí na Slovensku,“ povedal prezident SOŠV Anton Siekel.

Michalovskí florbalisti získali priestor na tréningy i na zápasy. Jednopodlažná jednolodná oceľová hala s pôdorysnými rozmermi 24 krát 44 metrov a výškou deväť metrov je zmontovaná z konštrukčnej ocele s antikorovými bezúdržbovými spojmi. Vstup do haly i jej interiéru spĺňa podmienky na užívanie osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu. Keďže je objekt športoviska prepojený so spojovacou chodbou so základnou školou, návštevníkom haly budú k dispozícii školské šatne i sociálne zariadenia.

Florbal v Michalovciach sa začal rozvíjať od roku 2008, keď vznikol klub Eastern Wings. Juniori v poslednej sezóne si vybojovali postup do extraligy.

Anton Siekel ocenil Viliama Záhorčáka

Cena prezidenta SOŠV pre Viliama Záhorčáka
Prezident SOŠV Anton Siekel odovzdal svoju cenu primátorovi Michaloviec Viliamovi Záhorčákovi.
Foto
NOVINYZEMPLINA.SK/PETER BRENDZA

Anton Siekel počas návštevy metropoly Zemplína odovzdal primátorovi Michaloviec Viliamovi Záhorčákovi ako prvému Cenu prezidenta SOŠV za rozvoj športu a podporu trvalej udržateľnosti v športe. Ocenil prínos michalovského primátora za jeho dlhoročné aktivity v prospech športu.

„Máme na Slovensku viacero miest a obcí, v ktorých vidieť vzťah ich samospráv k športu. Je to aj odkaz pre ostatných, že keď sa spoja a nehľadajú, čo sa nedá, môžu rozvíjať športovú infraštruktúru,“ poznamenal Anton Siekel.

Viliam Záhorčák vníma, že prezident SOŠV cenou odmenil nielen jeho, ale celé mesto Michalovce a všetkých v meste, mestskom zastupiteľstve, olympijskom klube i v športových kluboch.

„V Michalovciach venujeme športu veľkú pozornosť, pre šport máme zanietených ľudí. Postupne sme opravovali športoviská, ale aj telocvične. Postavili sme multifunkčné ihriská. Otvorenie multifunkčnej haly vnímam ako zavŕšenie jednej etapy,“ povedal Viliam Záhorčák.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV