Šport a olympizmus
2 min. čítania

Výstava „Hokej menom Slovan“ láka unikátnymi zbierkami

Majstrovská trofej, originálne hrané dresy z rôznych období, medaily za umiestnenie vo federálnej lige, hrané hokejky, korčule a iné časti výstroja sú lákadlom výstavy Hokej menom Slovan, ktorá je venovaná storočnici hokejového Slovana Bratislava. Výstava je sprístupnená v Slovenskom olympijskom a športovom múzeu (SOŠM) v Dome športu v Bratislave.

Expozíciu sprístupnilo SOŠM v spolupráci s úradujúcim slovenským hokejovým majstrom pri príležitosti jeho storočnice.

Vo Výstavnej sieni profesora Vladimíra Černušáka si ju budú môcť individuálni návštevníci pozrieť do konca septembra v sobotu, nedeľu a v pondelok od 12.00 do 17.00 h. V utorok, stredu a vo štvrtok od 9.00 do 15.00 h môžu výstavu navštíviť vopred nahlásené organizované skupiny, tábory či športové kluby.

Okrem autentických zbierkových predmetov si návštevníci môžu pozrieť 25 krátkych filmov s unikátnymi archívnymi zábermi z minulosti deväťnásobného slovenského hokejového majstra. Časť sa venuje histórii klubu, časť najslávnejším hráčom a trénerom Slovana. Autorom dokumentov je Stanislav Štefánik.

SOŠM v spolupráci s HC Slovan počas letných mesiacoch usporiada v priestoroch múzea aj viaceré sprievodné aktivity s účasťou vybraných hráčov, osobností z histórie klubu či maskota Harvyho.

Všetky vstupenky na výstavu sú zlosovateľné, pričom žrebovanie bude prebiehať vždy v posledný otvorený deň v mesiacoch jún, júl a august. Slovan Bratislava do žrebovania venoval klubové suvenírové predmety, vstupenky na prestížny letný medzinárodný turnaj Danube Cup/Memoriál Jána Staršieho či lístky na domáce zápasy základnej skupiny Ligy majstrov. Na záver výstavy sa spomedzi všetkých odovzdaných vstupeniek návštevníkov výstavy vyžrebujú hlavné ceny - 2 sezónne vstupenky HC SLOVAN a podpísaný nový hokejový dres A-mužstva Slovana pre sezónu 2022/2023.

Štatút súťaže Hokej menom Slovan

Projekt
Partneri projektu
Nadacia SPP
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV