Športové aktuality
Baku / XV. letný EYOF
2 min. čítania

Životný úspech mladého osemstovkára Filipa Revaja

Filip Revaj
Foto
SOŠV - Andrej Galica

S XV. Európskym olympijským festivalom mládeže sme sa rozlúčili vynikajúcim výsledkom. Mladému atlétovi Filipovi Revajovi vo finále „osemstovky” medaila ušla len tesne. Skončil na 4. mieste. 

Filip je odchovancom stredoslovenského klubu AK Svetlošák Banská Bystrica, trénuje ho bývalý československý reprezentant v behoch na dlhé trate Eduard Földvári. Oproti rozbehu, ktorý zabehol za 1:56,13 min., sa zlepšil o približne sekundu. Vo finále dobehol do cieľa s časom 1:55,18 min. 

Filipov doposiaľ najväčší úspech 

Za bronzovým Španielom Davidom Carranzom zaostal o 1,80 sekúnd. Zlatú medailu si v disciplíne vybojoval Čech Jakub Davidík. Ten 800-metrovú trať zvládol za 1:51,02 min. „FIlip štvrtou priečkou vyrovnal najlepšie slovenské atletické umiestnenie na EYOF v Baku. Rovnaké umiestnenie získala aj šprintérka Viktória Forster v behu na 200 m. Pre Revaja je štvrtá priečka v Baku životný úspech. Minulý rok na majstrovstvách Európy do 18 rokov v Györi nepostúpil ďalej z rozbehov,” vyjadril sa šéftréner mládežníckej reprezentácie do 18 rokov Milan Laurenčík. Štvrté miesto síce trochu mrzí, no v takej silnej konkurencii, aká sa na tohtoročnom Európskom olympijskom festivale mládeže zišla, je to neprehliadnuteľný výkon.

Nervozita opadla už po príchode na štadión 

A čo na preteky hovorí Filip? „Na rozcvičováku som sa cítil celkom dobre, žiadna nervozita. Stres som začal cítiť až keď sme nastupovali na štadión, avšak hneď ako sme vyštartovali, tak to zo mňa všetko opadlo. Preteky boli skvelé, o atmosfére ani nehovorím. Finále som si veľmi užil, snažil som sa podať čo najlepší výkon a so svojím behom som celkom spokojný,” zhodnotil svoje finálové pôsobenie.

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV