Športové aktuality
2 min. čítania

Aj Emma Zapletalová sa môže chystať do Tokia, olympijský limit zabehla v Hengele

(SAZ/gb, pp)
Emma Zapletalová si vybojovala premiérovú účasť na olympijských hrách
Foto
TASR/JAKUB KOTIAN

Aj atlétka Emma Zapletalová sa môže chystať na olympijské hry do Tokia. Na nedeľnom mítingu v holandskom Hengele, ktorý mal zlatý štatút seriálu World Athletics Continental Tour, finišovala štvrtá a časom 55,29 sekundy o 11 stotín prekonala olympijský limit.

Zverenka Petra Žňavu v ŠK ŠOG Nitra zabehla svoj druhý najlepší výkon v kariére a za vlastným slovenským rekordom 55,19 z minuloročných augustových majstrovstiev Slovenska v Trnave zaostal iba o jedinú desatinu. Ak by nezaváhala na poslednej desiatej prekážke, z Holandska by si odviezla aj slovenský rekord.

Zapletalová je po chodcoch na 50 km Matejovi Tóthovi a Michalovi Morvayovi tretí slovenský atlét, ktorý má istý štart na Hrách XXXII. olympiády. Zaujímavosťou je, že všetci traja pochádzajú z Nitry, kde s atletikou začínali.

Prekážkarskú štvorstovku v Hengele vyhrala domáca favoritka Femke Bolová v rekorde mítingu 54,33 pred Annou Ryžikovovou z Ukrajiny (54,59) a Juhoafričankou Wandou Nelovou (55,25).

Emma Zapletalová získala skalpy bývalej európskej šampiónky a striebornej z OH 2016 v Riu de Janeiro Petersenovej z Dánska (55,55), Britky Liny Nielsenovej (55,76), Couckuytovej z Belgicka (56,70) i Barbadosanky Belleovej (57,19).

„Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo splniť limit i potvrdiť čas z minulého roka. Viem, že som vo svojom behu urobila chyby. Verím, že raz prídu aj bezchybné preteky a s nimi aj veľmi dobrý výkon. Tentoraz som zaváhala na poslednej prekážke, urobila som o krok viac, ako som mala. Teším sa však predovšetkým z limitu,“ povedala rozradostená Zapletalová vo videorozhovore na facebookovom profile Slovenského atletického zväzu.

Podujatia a športovci
Šport
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV