Šport a olympizmus
Bratislava
2 min. čítania

Zástupcovia SOŠV aj SPV v kancelárii hlavy štátu rokovali o aktuálnej situácii športu na Slovensku

Momentka z rokovania - na ľavej strane stola zástupcovia SOŠV a SPV, oproti nim zástupcovia Kancelárie prezidentky SR.
Foto
KP SR

V utorok sa v Kancelárii prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej uskutočnilo rokovanie zástupcov Slovenského olympijského a športového výboru (generálny sekretár SOŠV Jozef Liba) a Slovenského paralympijského výboru (výkonný riaditeľ SPV Maroš ČambalMira Mažgútová) s riaditeľom odboru vnútornej politiky kancelárie prezidentky SR Dušanom Jaurom a s poradkyňou hlavy štátu Jarmilou Lajčákovou.

Počas trištvrtehodinovej debaty zástupcovia SOV a SPV so zástupcami prezidentskej kancelárie prediskutovali aktuálne problémy slovenského športu, osobitne v pandémiovom období, keď sa na športovú činnosť viaže množstvo reštrikcií. Hovorili aj o potrebe novelizácie Zákona o športe i kritérií na výpočet príspevku uznaným športom.

Generálny sekretár SOŠV informoval Dušana Jaura Jarmilu Lajčákovú o tom, že SOŠV nedávno spustil proces analýzy stavu slovenského športu, na ktorú má nadviazať príprava dlhodobej stratégie slovenského športu do roku 2030. Jozef Liba v debate uviedol, že pri realizácii tohto procesu je SOŠV pripravený využiť pomoc odborníkov z rôznych oblastí, vrátane expertov, ktorých by prípadne odporučila prezidentská kancelácia.

Hovorilo sa aj o budúcoročných olympijských a paralympijských hrách v Tokiu. Zástupcovia prezidentskej kancelárie potvrdili, že záujem hlavy štátu Zuzany Čaputovej zúčastniť na olympijských hrách aj po preložení podujatia z tohto na budúci rok stále trvá. Sľub olympijskej aj paralympijskej výpravy pred odchodom na OH do rúk prezidentky SR sa plánuje ako spoločný.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV