Šport a olympizmus
2 min. čítania

Ľubomír Souček získal mimoriadnu cenu Literárneho fondu za novinársku tvorbu

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
TASR

Riaditeľ oddelenia mediálnej komunikácie Slovenského olympijského a športového výboru Ľubomír Souček sa stal držiteľom mimoriadnej ceny Literárneho fondu za novinársku tvorbu v oblasti publicistiky v internetových médiách za rok 2020. Porota ocenila monotematickú sériu blogov o financovaní slovenského športu.

Sériu siedmich blogov zverejnil Ľubomír Souček na internetovom sídle SOŠV www.olympic.sk. Venoval sa v nich témam financovania slovenského športu, vzorca na výpočet príspevku uznanému športu, top tímu v širších súvislostiach i neradostnej perspektíve slovenského športu. Aj týmito príspevkami sa snažil autor pomôcť vyrovnať pokrivené zrkadlá.

Výbory sekcií Literárneho fondu i napriek nedostatku finančných prostriedkov spôsobeného zrušením povinných 2% odvodov do umeleckých fondov pokračovali aj v tomto roku v oceňovaní výnimočných umeleckých, tvorivých a interpretačných počinov za predchádzajúci kalendárny rok a za celoživotný prínos v jednotlivých oblastiach tvorivej činnosti.

Literárny fond považuje hodnotiacu činnosť, t. j. udeľovanie cien a prémií, ktoré sa opakuje v ročných intervaloch, za významnú súčasť svojho záujmu. Prostredníctvom tejto formy podpornej činnosti sa vysúvajú do popredia slovenského kultúrneho života najlepšie literárne diela a najlepšie umelecké výkony predchádzajúceho kalendárneho roka či divadelnej sezóny.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV