Športové aktuality
2 min. čítania

Z okruhu Slovakia Ring poputuje 15-tisíc eur pre nemocnicu v Dunajskej Strede

Foto
FOTO TASR/EDMUND ÖRZSIK

Vďaka pretekom Svetového pohára cestovných automobilov WTCR – FIA, ktoré sa konali v októbri na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni, dostane nemocnica s poliklinikou v Dunajskej Strede financie vo výške 15-tisíc eur. Promotér medzinárodného seriálu ich pošle v rámci programe #RaceToCare.

Promotér seriálu Eurosport Events v rámci #RaceToCare venuje na každom podujatí po jednom eure za každý odjazdený kilometer v kvalifikácii či hlavných pretekoch jedno eur pre najbližšiu nemocnicu k okruhu. Počítajú sa kilometre všetkých jazdcov, ktorí absolvujú celý seriál. Finančné príspevky pre najbližšie zdravotnícke zariadenie, v prípade Slovakia Ringu Nemocnicu s poliklinikou v Dunajskej Strede, môžu navýšiť ešte dobrovoľné príspevky od pretekárov či členov ich tímov. Na Slovensku sa tak vygenerovala suma vo výške 15-tisíc eur.

„Tento pretekársky rok je ako žiaden predtým. Pandémia ovplyvnila životy všade na svete. Za to, že môžem pretekať, vďačím aj všetkým ženám a mužom zdravotníckych organizácií a zariadení po celom svete. Rodina WTCR sa im chce poďakovať aj programom #RaceToCare - pretože teraz je aj na nás, aby sme pomohli,“ povedal v tlačovej správe Francúz Yann Ehrlacher (Cyan Racing Lynk & Co), líder seriálu WTCR.

Aj organizátora podujatia táto iniciatíva promotéra potešila. Počas celého víkendu na Slovakia Ringu sa dodržiavali prísne predpísané štandardy Medzinárodnej automobilovej federácie FIA, ktoré boli aj nad rámec platných nariadení na Slovensku. „Som úprimne rád, že Medzinárodná automobilová federácia FIA dokáže aj takýmto spôsobom poďakovať za možnosť zorganizovať svoje najvýznamnejšie podujatia,“ reagoval prezident Slovenskej asociácie motoristického športu Dušan Koblišek.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV