Šport a olympizmus
2 min. čítania

Olympijské hnutie poskytne 1 milión dolárov na pomoc oblastiam v Turecku a Sýrii

Ľudia stoja v rade na vodu pri zničených budovách šesť dní po ničivom zemetrasení v meste Kahramanmaraš na juhu Turecka.
Foto
TASR/AP

Medzinárodný olympijský výbor (MOV), kontinentálne olympijské organizácie z Európy a z Ázie a nadácia podporujúca športovcov – utečencov venovali na pomoc olympijskej komunite z oblastí postihnutých nedávnym ničivým zemetrasením v Turecku a Sýrii spolu 1 milión dolárov. Zemetrasenie si vyžiadalo rozsiahle materiálne škody a tisícky ľudských životov. 

Každá zo zainteresovaných strán uvoľnila zo svojich fondov po 250-tisíc dolárov. Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo 7. februára oblasť Gaziantepu, ďalšie o niekoľko hodín neskôr malo magnitúdu 7,5. Prírodná katastrofa spôsobila veľké škody v južnom Turecku a v severnej Sýrii.

„S veľkým zármutkom sme sa dozvedeli o tragických stratách na životoch a ničivých následkoch zemetrasenia, ktoré zasiahlo juhovýchodnú oblasť Turecka a Sýrie. Hovoril som s prezidentmi oboch národných olympijských výborov a vypočul som si od nich informácie o tom, aký dopad malo zemetrasenie na členov olympijskej komunity. Medzi obeťami sú, žiaľ, aj športovci a členovia olympijskej komunity. Mnohí ďalší prišli o svoje domovy a športová infraštruktúra bola značne poškodená,“ povedal prezident MOV Thomas Bach.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV