Športové aktuality
Podcast
3 mins. čítania

Koronavírus olympijské hry nezruší, tvrdia lekári

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

Lekári pôsobiaci pri národných olympijských výboroch sa zhodli, že olympijské hry v Tokiu v plánovanom termíne zatiaľ napriek pandémii koronavírusu nie sú ohrozené. Pozvánku na medicínsku konferenciu do Monaka, na ktorej sa hovorilo o súčasných problémoch, dostal aj predseda Lekárskej a antidopingovej komisie Slovenského olympijského a športového výboru Roman Fano. Napokon s kolegami diskutoval prostredníctvom videohovoru.

Redaktor Stanislav Benčat sa s odborníkom rozprával naživo v jeho piešťanskej ordinácii. Uznávaný lekár, ktorého vyhľadávajú pri zdravotných problémoch mnohí poprední slovenskí športovci, bol od Sydney 2000 na všetkých olympijských hrách, nad zdravím členov výprav SR bdel aj na Európskych hrách, olympijských hrách mládeže i Európskych olympijských festivaloch mládeže. Pred dvoma rokmi sa premiérovo zúčastnil aj na zimných olympijských hrách, v Pjongčangu bol hlavným lekárom slovenského olympijského tímu.

V tejto funkcii by mal vystupovať aj na olympijských hrách v Tokiu, nad konaním ktorých visí momentálne otáznik. Podujatie v Japonsku je naplánované na 24. júla až 9. augusta. Podľa názoru Romana Fana sa uskutoční. Nielen o tejto téme diskutoval v najnovšom dieli Olympijského podcastu.

Čo všetko v ňom ešte nájdete?

Aké informácie si od neho v týchto dňoch pýtajú slovenskí športovci?

Čo majú športovci robiť v týchto dňoch, ako si prispôsobiť prípravu?

Ako majú trénovať?

Čo odporúča v súčasnej dobe aj na základe skúseností námorníkov zo stredoveku?

Čo je základ prevencie?

Prečo sa z problému jednej čínskej provincie stala globálna pandémia?

Majú športovci lepšiu imunitu?

Kedy sú náchylnejší na infekciu?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší „TalkSport" 

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predošlý štvrtkový podcast

Všetky podcasty 


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV