Športové aktuality
Video
2 mins. čítania

Petra Vlhová si glóbusy prevzala v karanténe: Celý život som túžila mať glóbus, nakoniec mám dva

Slovenská lyžiarka, úradujúca majsterka sveta v obrovskom slalome a účastníčka olympijských hier v Soči a v Pjongčangu sa v domácej karanténe teší z trofejí, ktoré jej domov do Liptovského Mikuláša doviezol kuriér. Malé glóbusy za prvenstvo v hodnoteniach slalomu a paralelnej disciplíny Svetového pohára považuje 24-ročná rodáčka z Liptova za najcennejšie vo svojej kariére. 

„Vedela som, že sú už na Slovensku, priniesli mi ich zo Slovenskej lyžiarskej asociácie, pretože prišli priamo tam. Nevedela som sa dočkať, vybalila som si ich zo škatule a veľmi som sa tešila. Pocity sú iné, keby som glóbusy dostala na kopci alebo po pretekoch, určite by som si to užila inakšie. Nakoniec ich mám pri sebe a neviem sa vynadívať,” neskrývala Petra svoju radosť vo videu, ktoré natočila pre slovenské médiá i fanúšikov.

Záverečné podujatie Svetového pohára vo švédskom Are prekazilo šírenie koronavírusu. Práve v Are sa Petra tešila z premiérového víťazstva na podujatiach Svetového pohára, ako aj z kompletnej medailovej zbierky na majstrovstvách sveta. Hoci sa mladá Slovenska pýši titulom majsterky sveta, glóbusy sú pre ňu najväčším úspechom. „Je to niečo, čo odzrkadľuje celú sezónu a nie iba jednu súťaž. Je to asi najcennejšia trofej v mojej kariére, za tým idú postupne majstrovstvá sveta a všetky víťazstvá v pretekoch SP. Celý život som túžila mať glóbus, nakoniec mám dva, verím však, že to je len začiatok. Budem makať a dúfam, že sa mi podarí získať ich viac," povedala Vlhová.

Petra si na Liptove užíva čas s rodinou, o jej pozornosť nemá núdzu ani pes Hugo 

Vo videu Petra prezradila aj to, ako si kráti čas v povinnej domácej karanténe. „Užívam si pokoj, každý deň cvičím. Trénujem, hrám sa s naším psom Hugom, trávim čas s rodinou a priateľom. Na jednej strane je to zlé obdobie, na druhej sa človek zastaví a čas mu ide trošku pomalšie," zamýšľa sa. Ako vyzerá jej deň a čo plánuje robiť po povinnej karanténe? Dozviete sa vo videu v úvode nášho článku, ktoré Petra natočila pre svojich fanúšikov. 

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV