Športové aktuality
3 mins. čítania

Kuzminová tretia v konečnom poradí celého SP, P. Fialková tretia v poradí pretekov s hromadným štartom

Foto
Perenyi

Holmenkollen 24. marca (TASR) - Švédska biatlonistka Hanna Öbergová zvíťazila v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom vo finále Svetového pohára v Holmenkollene a zároveň získala aj malý glóbus v tejto disciplíne. Ten veľký pripadol Talianke Dorothee Wiererovej. Druhá skončila jej krajanka Lisa Vittozziová, Slovenka Anastasia Kuzminová obsadila v celkovom poradí tretie miesto. Jej krajanka Paulína Fialková dlho bojovala o celkový triumf v "masse", no nezvládla poslednú streľbu a nakoniec finišovala na šiestom miesteKuzminová skončila v posledných individuálnych pretekoch kariéry na desiatej priečke. Fialková skončila v konečnom poradí tejto disciplíny tretia. 

"Cieľová rovinka bola pre mňa ešte v pracovnom režime, no potom mi celý tím pripravil obrovské prekvapenie. Sú to chvíľky, ktoré sa neopakujú a sú len raz v živote. Celá moja kariéra bola veľmi zaujímavá, veľmi úspešná. Samozrejme, ako to v športe býva, nebola bez prehier, ale dôležité je, že si pamätám to najlepšie a najkrajšie. Dnešné preteky neboli podľa mojich predstáv, mala som želanie zopakovať úspech z predchádzajúcich dní, ale aj top 10 je dobrý výsledok. Veľmi som bojovala s emóciami, lebo som vedela, že dnes idem na posledné preteky kariéry, bolo ťažké pozbierať koncentráciu. Šťastie na strelnici som si vybrala už včera a dnes nado mnou prevládali emócie. V dnešných pretekoch bola ešte malá šanca na zisk veľkého glóbusu, ale nedokázala som ju využiť," povedala Kuzminová v cieli. 

Trojnásobná olympijská víťazka sa však ešte úplne nemusí rozlúčiť s biatlonom. Aj keď povedala, že v individuálnych pretekoch už nebude štartovať, stále je šanca, že by Slovensku pomohla v štafetách. "Uvažujem nad tým. Momentálne bol zámer dokončiť kvalitne sezónu a nejaké to rozhodovanie bude až potom, ako si oddýchnem a celé to strávim," dodala Kuzminová

Veľký obdiv si zaslúžila za bojovnosť Paulína Fialková, ktorá súťažila poznačená angínou. "Pre mňa je malé víťazstvo už fakt, že som sa postavila na štart. A že sa dve tretiny pretekov vyvíjali tak super, to som ani nečakala. Ja som sa šance získať malý krištáľový glóbus nezľakla, len som si celý okruh pred poslednou streľbou opakovala, že nevystrelím, kým si nebudem stopercentne istá. Keď som však na streľbu prišla, telo sa mi roztriaslo, tak som sa snažila odstrieľať aspoň v rytme. Nakoniec som to neustála, no aspoň obsadila solídne šieste miesto, aj v celkovom hodnotení pohára. Keby mi to niekto povedal pred sezónou, tak tomu neuverím, čiže so sezónou som určite spokojná.
 
Výsledky finále SP - preteky s hromadným štartom na 12,5 km: 1. Öbergová (Švéd.) 35:56,2 min (2 tr. okruhy), 2. Eckhoffová (Nór.) +1,3 s (3), 3. Eganová (USA) +10,4,(1), 4. Herrmannová (Nem.) +21,6 (4), 5. Hauserová (Rak.) +48,7 (2), 6. Paulína FIALKOVÁ (SR) +54,7 (4), … 10. Anastasia KUZMINOVÁ (SR) +1:04,1 (6). Konečné poradie SP: 1. Wiererová (Tal.) 904 b, 2. Vittozziová (Tal.) 882, 3. KUZMINOVÁ 870, 4. Röiselandová 855, 5. Öbergová 741, 6. P. FIALKOVÁ 687, ... 69. Ivona FIALKOVÁ (SR) 52, konečné poradie SP v pretekoch s hromadným štartom: 1. Öbergová 220, 2. Wiererová 194, 3. FIALKOVÁ 194, 4. Röiselandová 161, 5. Jurlovová-Perchtová (Rus.) 155, 6. Tandrevoldová (Nór.) 154, ... 10. KUZMINOVÁ 145

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV