Športové aktuality
3 mins. čítania

Slovenská výprava je už v Baku zabývaná, zajtrajší prvý súťažný deň odštartuje tenis a zápasenie

Tomáš Csörgő
Foto
Tomáš Csörgő

Po náročnom nočnom lete s niekoľko hodinovým prestupom v Moskve 73-členná výprava Slovenska konečne dorazila do dediny športovcov v Baku. Tá je situovaná vo štvrti Nizami a tvorí ju 13 budov so 16 rôznymi druhmi apartmánov. Mladí športovci sa v nej už udomácnili a zajtra ich čakajú prvé súťaže. 

Do súťažného zápolenia sa hneď z rána vrhnú tenisti, pre ktorých sa Európsky olympijský festival mládeže začína už o 9:00 hod. miestneho času. V 1. kole dvojhry sa postupne predstavia Salma Drugdová, Irina Balus a Peter Naď. Súperkou Salmy Drugdovej bude Polina Drobysheva z Azerbajžanu. Irina Balus si po Salme zmeria sily s Patricijou Paukstyte z Litvy a Peter Naď sa postaví proti Alexiovi Khamrotau z Bieloruska. Tenisové zápasy sa počas celého podujatia budú konať v Baku Tennis Academy, ktorá je od dediny športovcov vzdialená približne polhodinu autobusom.

Peter Naď
Foto
Archív - Peter Naď

 

Zápasník Tomáš Csörgö sa zajtra postaví proti súperovi z Nemecka 

Nedeľné doobedie bude patriť aj zápaseniu. Tomáš Csörgö, ktorý sa venuje voľnému štýlu v kategórii 55 kg, sa v zajtrajšom úvodnom zápase stretne s nemeckým reprezentantom J. Zinserom. Nemci pre nás vôbec nie sú jednoduchí súperi. Budeme sa snažiť, aby sme zajtra podali čo najlepší výsledok,“ vyjadril sa k Tomášovmu súperovi tréner Zoltán Szeiler. V prípade úspechu bude na Tomáša poobede čakať aj finále, v ktorom môže pre Slovensko vybojovať prvú medailu.

Tomáš Csörgő
Foto
Tomáš Csörgő

Úvodný ceremoniál si naživo budete môcť vychutnať aj vy 

Záver prvého súťažného dňa bude patriť slávnostnému otváraciemu ceremoniálu, ktorý sa uskutoční v monumentálnych priestoroch Baku Crystal Hall. Vedúci výpravy Boris Demeter dnes prezradil aj meno športovca, ktorý ponesie vlajku Slovenskej republiky. „Bude ním dorastenecký reprezentant v džude Benjamín Maťašeje,” uviedol. Ceremoniál sa začne o 20:00 hod. miestneho času a bude trvať približne 100 minút. Na Slovensku sa začne o 18:00 hod. Skvelou správou je, že vďaka livestreamu budete môcť byť jeho súčasťou aj vy. 

LIVESTREAM

 

Program 1. súťažného dňa *

Tenis

Miesto: Baku Tennis Academy

09:00 - 17:00 1. kolo dvojhra (D) - Salma Drugdová (súperka: Polina Drobysheva z Azerbajdžanu), Irina Balus (súperka: Patricija Paukstyte z Litvy)

1. kolo dvojhra (CH) - Peter Naď (súper: Alexi Khamrotau z Bieloruska)

Celkový počet účastníkov: dievčatá 64, chlapci 60

Zápasenie

Miesto: Heydar Aliyev Arena

10:30-13:30 kvalifikácia: 55 kg voľný štýl (CH) - Tomáš Csörgö proti Nemcovi Zinserovi

16:00-17:30 finále: 55 kg voľný štýl (CH) - Tomáš Csörgö?

Celkový počet účastníkov: 18

*Časy sú uvedené v miestnom čase. Na Slovensku je o dve hodiny menej

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV