Šport a olympizmus
Rozhovor
3 min. čítania

Expl0ited pozýva na Olympijský festival každého. Aj policajta, ktorý mu dal papuču

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Peter "Expl0ited" Altof.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

V utorok sa na Olympijskom festivale objavil aj jeden z jeho ambasádorov Peter „Expl0ited“ Altof. Populárny tvorca videí, youtuber či influencer nám porozprával o svojich obľúbených olympijských športoch a predstavil aj limitovaný festivalový „merch". Na jeho dizajne sa sám podieľal.

Ako sa ti zatiaľ pozdáva atmosféra na Olympijskom festivale v Šamoríne?

Je to tu fantastické. Odporúčam ho navštíviť všetkým ľudom. Aj policajtovi, ktorý mi dnes dával papuču. Povedal mi, že je športovec, tak som ho sem tiež zavolal. Skrátka, pokiaľ má niekto deti, alebo má chuť si zašportovať či vyskúšať nejaký šport, toto je to miesto.

Festival prebieha počas celého trvania olympijských hier v Tokiu. Čo ty a olympijské športy? Sleduješ tento športový sviatok v televízii?

Sledujem to všetko zo záznamu. Nemôžem povedať, že som až taký fanúšik, aby som vstával skoro ráno (smiech). Mám z radov Slovákov pár favoritov, ktorých sledujem, podporujem ich a fandím im. Veľmi sa teším z ich úspechov a z toho, že tam sú.

Expl0ited si v utorok na Olympijskom festivale užíval športoviská, predával limitovanú festivalovú kolekciu tričiek, ale aj rozdával podpisy a ochotne pózoval na fotografiách. Na hlavnom pódiu okrem iného porozprával o tom, ako sa stal ambasádorom festivalu či o svojich obľúbených športoch aj pocitoch z festivalu.

Máš aj nejaký obľúbený šport?

Bavilo ma sledovať box. Veľmi som však fandil aj Maťovi Beňušovi, pretože on je výborný. Bol som úplne unesený zo Zuzky Rehák Štefečekovej. To, čo dala, bolo úplne neuveriteľné.

Nedávno si si mal možnosť vodný slalom vyskúšať. Tvojím učiteľom bol práve Matej Beňuš. Keďže už vieš, aký je to je náročný šport, ako ho teraz vnímaš v televízii?

Je to neuveriteľne náročné. Vo vodnom slalome ide o oveľa viac ako len o prejdenie nejakých bránok. Človek musí naozaj poznať vodu a vedieť, ako sa v danej situácii správať. A popritom udržiavať balans a hnať sa dopredu. Mám k tomuto športu obrovský rešpekt.

Na olympijskom festivale je aj stánok s limitovanou edíciou tričiek. Spolupracoval si na nej práve ty. Ako si sa k tomu dostal?

Oslovil ma Slovenský olympijský a športový výbor, či nechcem spraviť „merch". Hovorím si, to by bola naozaj sranda. Keď som videl, kam to smeruje a že to bude naozaj úlet, bol som z toho nadšený. Pospájali sme všetky dôležité japonské prvky a vzniklo z toho jedno šialené, ale reprezentatívne dielo. Človek si tu môže toto tričko kúpiť a bude mať limitovanú pamiatku na tento festival.

Slovenský olympijský a športový výbor prináša olympijské hry na Slovensko aj vďaka svojim partnerom, a to exkluzívnemu partnerovi TIPOS, generálnym partnerom 4F a Toyota, hlavným partnerom BILLA, SPP, CZ Slovakia, Allianz, Zlatý Bažant 0,0%, partnerom Matador, STRABAG.

p24

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV