Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

TalkSport #15: Od mŕtvol k športovým ikonám. Jubilant Súkup fotil Dzurillu, Lewisa, Sennu či Phelpsa

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

„Kamarátske vzťahy so športovcami boli a mnohé mi aj zostali. V minulosti to bolo iné, ako dnes. Serióznejšie. Čo sa stalo v krčme, zostalo v krčme. Nič nešlo von. Dnes neraz vidíme a počujeme, že sa vynášajú veci von a robia sa senzácie. To za našich čias nehrozilo.“

Redaktor Stanislav Benčat s hosťom Olympijského podcastu športovým fotografom Jánom Súkupom.
Redaktor Stanislav Benčat s hosťom Olympijského podcastu športovým fotografom Jánom Súkupom.
Foto
SOŠV

Športový svet po náročných „korona časoch" začína ožívať. V Nemecku reštartovali bundesligu, obnovenie futbalových líg je v pláne aj v ďalších krajinách. Radosť z toho majú, samozrejme, samotní športovci, fanúšikovia, ale aj novinári a fotografi. No a práve na tému športovej fotografie sme sa rozprávali v ďalšom diele podcastu TalkSport.

Redaktor Stanislav Benčat si zavolal do štúdia legendu športovej fotografie Ján Súkupa, ktorý pred mesiacom oslávil 70. narodeniny.

Súkup je profesionálnym fotografom päť desaťročí, bol na štrnástich olympijských hrách, zúčastnil sa na desiatkach majstrovstvách sveta v hokeji a iných veľkých športových akcií po celom svete.

Čo všetko prezradil a na aké udalosti z kariéry spomínal v podcaste TalkSport?

Ako sa dostal k fotografovaniu?

Čo zachytil na svojej prvej fotke?

S akou technikou začínal?

Na aké cestovateľské zážitky nikdy nezabudne?

Ktoré dejisko olympijských hier sa mu najviac páčilo?

Ktorej hokejovej legende fotil svadbu?

„Nedrankal" od neho bulvár exkluzívne fotky?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV