Šport a olympizmus
1 min. čítania

Branislav Delej bol znovu zvolený za prvého viceprezidenta Medzinárodnej spoločnosti olympijských zberateľov

Účastníci 13. medzinárodného stretnutia olympijských a športových zberateľov.
Foto
SSOŠZ

Predseda SSOŠZ Branislav Delej bol znovu zvolený za prvého viceprezidenta AICO.
Predseda SSOŠZ Branislav Delej bol znovu zvolený za prvého viceprezidenta AICO.
Foto
SSOŠZ

Prvého októbra sa v online podobe uskutočnilo valné zhromaždenie Medzinárodnej spoločnosti olympijských zberateľov (AICO). Prezident Slovenskej spoločnosti olympijských a športových zberateľov (SSOŠZ) Branislav Delej na ňom bol na ďalšie štyri roky znovu zvolený za prvého viceprezidenta AICO. Od založenia AICO v roku 2014 je bez prestávky členom 5-členného výkonného výboru spoločnosti.

Branislav Delej počas online rokovania odprezentoval aktuálny stav aplikácie AOPC. Ide o interaktívny katalóg olympijských odznakov, ktorý predstavuje svetový unikát. Je to produkt niekoľkoročnej práce slovenskej zberateľskej spoločnosti. Vývoj tejto aplikácie podporuje Medzinárodný olympijský výbor.

Slovenská spoločnosť olympijských a športových zberateľov usporiadala v Slovenskom olympijskom a športovom múzeu v Bratislave 25. septembra 13. medzinárodné stretnutie olympijských a športových zberateľov. Účastníci na ňom prezentovali si svoje zbierky aj si vymenili viaceré memorabílie. Tiež si prezreli výstavné priestory Slovenského olympijského a športového múzea. Všetci účastníci dostali pamätný diplom.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV