Športové aktuality
2 min. čítania

Člen JOT Peter Strečanský sa presadil na ME do 23 rokov vo veslovaní

Peter Strečanský.
Foto
Slovenský veslársky zväz

Člen Juniorského olympijského tímu, ktorý zostavujú SOŠV a Nadácia SOŠV, Peter Strečanský získal počas víkendu druhú medailu z vrcholného medzinárodného podujatia vo veslovaní. Po bronze na majstrovstvách sveta juniorov si vybojoval kov rovnakej hodnoty na majstrovstvách Európy do 23 rokov.

Talentovaný 17-ročný veslár skončil tretí na európskom šampionáte do 23 rokov v belgickom Hazewinkeli v skife ľahkých váh.

V rozjazde v konkurencii pretekárov z Talianska, Grécka, Azerbajdžanu, Izraela a Češka skončil Strečanský na 2. mieste, do A-finále postupoval len víťaz. Opravnú jazdu vyhral a zabezpečil si postup do bojov o medaily.

„Náš reprezentant je prvým rokom junior a aj tak sa predstavil v kategórii do 23 rokov. Štartuje v kategórii ľahký skif, kde je hmotnosť pretekárov limitovaná do 72,5 kg. Na oficiálnej váhe pred pretekmi mal 69 kg aj v teplákoch. Sú to preňho tento rok tretie vrcholové preteky, keď obsadil na ME juniorov siedme miesto a následne na MS juniorov získal bronz,“ informoval web Slovenského zväzu veslovania.

V šesťčlennom finále, ktoré bolo na jeho vek už veľkým úspechom, figuroval na všetkých medzičasoch na 3. pozícii, ktorú si napokon udržal až do cieľa. Zlato v neolympijskej disciplíne získal Grék Petros Gkaidadzis v čase 07:12,18 min. Slovenský reprezentant za ním zaostal o 7,23 s.  Peter Strečanský aj v Hazewinkeli ukázal svoj veľký talent.

Šport
Tagy
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV