Šport a olympizmus
2 min. čítania

SOŠV bude naďalej intenzívne spolupracovať s SPV

Peter PAŠUTH
Najvyšší predstavitelia SOŠV a SPV Anton Siekel (vľavo) a Ján Riapoš rozobrali na spoločnom stretnutí aj aktuálne problémy slovenského športu.
Foto
SOŠV/ZUZANA VODÁČKOVÁ

Priestory nového sídla Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) v Dome športu v Bratislave v stredu prvýkrát oficiálne navštívil aj predseda Slovenského paralympijského výboru (SPV) Ján Riapoš. Na koordinačnom stretnutí s prezidentom SOŠV Antonom Siekelom prebrali viaceré témy týkajúce sa spolupráce oboch inštitúcií.

SOŠV a SPV medzi sebou úzko spolupracujú, čoho dôkazom bol aj nedávny sľub členov výprav na Hry XXXII. olympiády a na paralympijské hry do rúk prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Paralympionici nastúpia na slávnostný ceremoniál paralympijských hier v kolekcii, ktorú pôvodne Emma Klein navrhla pre olympijskú výpravu. Spolupráca bude aj v ďalšom období veľmi intenzívna.

Anton Siekel počas koordinačného stretnutia informoval hosťa o zabezpečení a podmienkach pobytu slovenskej výpravy v Tokiu. O dianí v Japonsku i o aktuálnych radostiach i starostiach krajanov v olympijskej dedine je pravidelne informovaný a mohol poskytnúť Jánovi Riapošovi viaceré dôležité informácie, ktoré môže paralympijská výprava využiť počas svojho pobytu na prelome augusta a septembra.

Najvyšší predstavitelia SOŠV a SPV rozobrali počas schôdzky aj aktuálne otázky a problémy slovenského športu. Obaja si uvedomujú, že momentálny stav slovenského športu má od ideálu veľmi ďaleko, je potrebné pracovať na jeho zlepšení a prijímať systematické a koncepčné rozhodnutia.

Obe strany budú naďalej intenzívne podporovať prevádzku a činnosť Slovenského olympijského a športového múzea. Cieľom spolupráce je pritiahnuť do stálej expozície múzea – Výstavnej siene prof. Vladimíra Černušáka čo najviac návštevníkov a propagovať myšlienky zdravého životného štýlu, olympizmu a paralympizmu vo verejnosti.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV